11 Şubat 2017 14:59

HDP İzmir’de ‘Hayır’ kampanyasına başladı

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü Çiğli'de gerçekleştirdiği halk toplantısıyla 'Hayır' kampanyasına başladı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü 16 Nisan'da referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği paketine ilişkin yürütecekleri ‘Hayır’ kampanyası için Çiğli eski belediye binasında halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç ve HDP Parti Meclis Üyesi Bedriye Yorgun konuşmacı olarak katıldı. 

İlk olarak HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç anayasa referandumuna kadar bütün il ve ilçelerde çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, fikirlerini, önerilerini ve neden hayır denmesi için geniş bir kesime anlatacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Anayasa değişikliğinin yeni bir sistemin habercisi olduğunu belirten HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, “Hakların inançlarının ortak kazanımlarını yok ettiler. Bizim yapacağımız şey demokrasiyi inşa ederek bu gericiliğe karşı dur demek gerekir. Eğer biz bunlara dur demesek karşımıza yeni baskı araçları çıkartacaklar. Kendi politik hattımız içerisinde ‘Hayır’ı örgütlememiz çok önemlidir. Neden ‘Hayır’ dediğimizi insanlara çok iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü yeni devlet düzeni yeni katliamlarla geliyor ve bunu birbirimize değil toplumun tüm kesimlerine anlatmamız lazım. Çeşitli politikalarla AKP oy veren insanlara da bunları anlatmamız gerekiyor” dedi.

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ise, Türkiye’de hemen hemen bütün kurumların kapatıldığını hatırlatarak, “Artık dur dememiz lazım. Ekonomik felakete dur dememiz gerekiyor. Sandıktan çıkacak ‘Hayır’ buna da dur diyecektir. Biz hayırlarımızla saray ve mafya ilişkilerini tarumar edeceğiz. Barış demokrasi ve kardeşlik için ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplantı soru cevap bölümünün ardından son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tespih işçisi çocuklar nefes alamıyor

SONRAKİ HABER

Antep'te, 9 IŞİD'li tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...