11 Şubat 2017 13:45

Başka Özgecanlar katledilmesin diye 'Hayır'

'Kadınlar Birlikte Hayır Diyor' oluşumunu ilan eden Mersin Kadın Platformu, başka Özgecanlar yaşanmasın diye 'Hayır' diyeceklerini açıkladı.

Paylaş

Mersin Kadın Platformu, Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’ın yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği anmada “Kadınlar Birlikte Hayır Diyor” oluşumunu ilan etti. Yenişehir Belediyesi Kent Konseyi’nde bir araya gelen kadınlar, ilk olarak Özgecan Aslan, anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından kadınlar adına Aze Su Dalmızrak, yaptığı açıklama ile Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından yaşananları hatırlattı.

ŞİDDET YÜZDE BİN 400 ARTTI 

Özgecan Aslan’ın katledilmesi ile birlikte aynı hafta içinde 3 kadının katledildiğini ve kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını vurgulayan Dalmızrak, “Cinsel taciz yüzde 450 arttı. Çocuk istismarı yüzde 434 arttı. Ensar Vakfı, Adıyaman Gerger gibi birçok yerde yatılı kurum ve vakıfta çocuklar eğitimciler tarafından istismar edildi. Sadece 2016 yılında 328 kadın katledildi” diye konuştu. OHAL süreci ile birlikte ilk hedefin kadınlar olduğunu vurgulayan Dalmızrak, kadınların darp edilip katledildiğini ifade etti. Dalmızrak, OHAL sürecinde yaşananları şu şekilde sıraladı: “Van ve Antep’te yeni doğan çocuklar istismar sonucu yaşamını yitirdi. Bunlar yaşanırken tecavüzü yasallaştıran, taslak önerisi getirildi. Bütün bunları reddeden feminist, aktivist, siyasetçi, akademisyen ve daha onlarca kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadınlara dönük suçları teşhir eden kadın merkezleri, dernekler, çocuk haklarını savunan dernek ve merkezler kapatıldı” dedi. 

‘YAŞAM HAKKIMIZ İÇİN HAYIR’

Dalmızrak, yaşamın artık kadınlar için daha tehlikeli ve güvensiz bir noktada olduğunu belirterek, “Böyle bir günde Özgecanımızın aramızda olmayışının ikinci yılında kadınlar olarak yaşam hakkımızı savunmak için ‘Hayır’ diyoruz. Başka Özgecanlar katledilmesin diye ‘Hayır’ diyoruz” diye konuştu. 

‘KADINLAR EV EV HAYIR’IN SESİNİ YÜKSELTECEK’

Ardından konuşan Mersin Kadın Platformu üyesi Canan Yüce de, kadınların eşit yaşam hakkını savunmak ve kadının rengini yansıtmak için ‘Hayır’ı örgütleyeceklerinin altını çizdi. "Kadınlar Birlikte Hayır Diyor" oluşumu üyesi Zeynep Altınkaynak da yaptığı açıklama ile kadınların ev ev, sokak sokak ve mahalle mahalle "Hayır" diyeceklerini ve "Hayır" diyen kadınların sesini yükselteceklerini ifade etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TV10'un kapatılması 19'uncu kez protesto edildi

SONRAKİ HABER

El Bab'da 1 asker daha yaşamını yitirdi, 1 asker de yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...