11 Şubat 2017 13:34

TV10'un kapatılması 19'uncu kez protesto edildi

KHK ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 19'uncu kez Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelerek bir açıklama yaptı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda 19'uncu kez de bir araya gelerek açıklama yaptı. Bu haftaki eyleme Cumartesi Anneleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Sarıyer Anadolu Erenleri Cemevi Derneği Başkanı Ali Çiftçi'nin de aralarında olduğu çok sayıda yurttaş katıldı. “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz”, "Alevilerin Sesi TV10 yalnız değildir" pankartının açıldığı eylemde, "Alevilik haktır engelenemez", "AİHM kararları tanınsın", "Zorunlu din dersine hayır", "Barış gelsin gözyaşı dinsin" ve "TV10 susturulamaz" dövizi taşındı.Sarıyer Anadolu Erenleri Cemevi Derneği Başkanı Ali Çiftçi, "Barış ve demokrasi için birşeyler yapılmak isteniyorsa basın özgürlüğü sağlanmalıdır. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde barıştan, özgürlükten bahsedilemez. Basın yoluyla barışçıl bir yok çizilir" dedi. Kapatılan özgür basın kuruluşlarının açılmasını ve basının üzerindeki baskılara son verilmesini isteyen Çiftçi, özgür basına desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

ABF Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, "Tüm ötekiler birleşsin. Bu meydanlar sese gelsin ki haksızlıklar son bulsun. Adalet bizim temel şiarımızdır. TV10 dilsizlerin dili, görmeyenlerin gözü, işitmeyenlerin kulağıydı. Toplumun ötekilerinin sesiydi, barıştı. Bir gün bunların hesabı sorulur. Hayırlı işlerin yapılması dileğiyle. Birlikteliğimiz 'Hayır'lara vesile olsun" diye konuştu.

Açıklama, Alevi deyişleri, Hızır Ayı dolayısıyla lokma dağıtıldı ve lokma duası edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Hasta tutsak Havva Ak derhal serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Başka Özgecanlar katledilmesin diye 'Hayır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...