KESK: Sokaklarda öğretmenlik yapmaya devam edeceğiz

KESK üyeleri Bakırköy Özgürlük meydanında bir araya gelerek 686 sayılı KHK ile yapılan haksız ve hukuksuz ihraçlara tepki gösterdi.

11 Şubat 2017 12:53
Paylaş

Her hafta cumartesi günü ihraçları protesto etmek için Türkiye genelinde eylem yapan KESK üyeleri İstanbul'da da Bakırköy Özgürlük meydanında bir araya geldi. Yapılan eylemde 686 sayılı KHK ile yapılan haksız ve hukuksuz ihraçlara tepki vardı.

Eylemde konuşan Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, "Yüz binin üzerinde kamu emekçisi ihraç edildi. Bunların pek çoğu muhalif emekçiler. "FETÖ" ve darbe ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tersine yıllardır "FETÖ"ye karşı mücadele veren, mücadele verdiği için bedel ödemiş akademisyen, öğretmenlerdir..." diyerek ihraç gerekçelerine tepki gösterdi. 

Daha sonra ihraç edilen kamu emekçileri söz alarak mücadele vurgusu yaptı. Son KHK ile ihraç edilen 7 No'lu Şube yöneticisi Aynur Barkın şunları söyledi: 3 haftadır burada ihraç edilen arkadaşlarımız için otururken bu megafonun eninde sonunda benim elime geleceğini bekliyorduk. Neden bekliyorduk? Demek ki durduğumuz yer ve savunduğumuz şey doğruymuş. 15 yıllık emekçiyim. Bu 15 yıl boyunca parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim mücadelesinin içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Bizim öğretmenliğimiz onların iki dudağı arasında değil. Biz sokaklarda öğretmenlik yapmaya devam edeceğiz. İlk dersimiz de faşizm nasıl yenilir olacak.

Marmara Üniversitesinde akademisyen olan Egemen Cevahir de "Pek çok saygın akademisyeni işinden ettiler. Üniversiteler bunların babasının tapulu malı değil. Bizler er ya da geç üniversitelerimize dönerek insanlıktan, doğadan, emekten yana bilimsel üretimlerimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

'BİZİ BİLİM ÜRETMEKTEN VAZGEÇİREMEZLER'

1 Eylül 2016'da yayımlanan KHK ile ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Derya Keskin de eyleme katılarak destek verdi. Keskin, "Bu topraklara barış gelsin dediğimiz için ihraç edildik" diyerek şöyle konuştu: İhraç edildiğimiz ay içerisinde Kocaeli Akademisini kurduk ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Öğrencilerimizle, Kocaeli halkı ile buluşmaya devam ediyoruz. Sendikamız Eğitim Sen bünyesinde derslerimize devam ediyoruz. Bizi üniversitelerden zorla çıkarabilirler ama bilim için, barış için, demokrasi için, adalet için, emekten yana, toplumdan yana bilim üretmekten asla vazgeçiremezler. Bundan sonra da boş durmayacağız ve mücadele edeceğiz. (İstanbul/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Otisabi artık yok

SONRAKİ HABER

'Hasta tutsak Havva Ak derhal serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...