13 Şubat 2017 00:46

Kırılan kalplerin tedavisi; 'Çiçek Sepeti'

Kalbini kırdığınız sevdiklerinizle barışmak için hediye arıyorsanız, çiçek sepeti hediyelerini önerebiliriz.

Paylaş

Bazen sevdiklerimizin kalbini istemeden de olsa kırarız. Ağzımızdan çıkan bir kelime dönüp dolaşır ve istemediğimiz bir şekilde anlaşılır. 
Böyle durumlarda sevdiklerimizin kalbini geri kazanmak için çabalamamız gerekir. 

Şimdi sizlerle sevdiklerinize kendinizi nasıl affettirebilirsiniz bunun tüyolarını paylaşacağız.

Öncelikle;

Bir daha yapmayacağınızın teminatını verin

Kalp kırmak çok kolaydır, ancak kazanmak o kadar kolay olmaz. Çünkü yapılan hatalar, kırılan kişi üzerinde derin izler bırakabilir ve güvensizlik oluşmasına sebep olabilir.

Bu sebeple sevdiğinize karşı, yaptığınızdan pişman olduğunuzu net bir şekilde ifade etmelisiniz. Bu hatayı tekrarlamayacağınızı, bir kerelik olduğunu ve bu durumdan dolayı ne kadar üzüntü duyduğunuzu belirtmelisiniz.

Pişmanlık, affedilmede en büyük rolü oynayan etmendir. Pişmanlığınızı en samimi şekilde hissettirebilmelisiniz. Karşı taraf bunu bir huy haline getirebileceğiniz ihtimalini düşündüğü anda, size olan güveni sarsıldığı anda toparlaması tahmin edemeyeceğiniz kadar güç olabilir.

Asla suç bastırmayın

Birinin kalbini kırdığınızda yapacağınız son şey karşı tarafı suçlamak olmalı, hatta bu son şey bile olmamalı. Bunu kesinlikle yapmamalısınız. “Ama sen de böyle yapmıştın…” gibi cümleler kurarak üzerine çıkmaya çalışmamalı ve onu suçlamamalısınız. Bu şekilde bir sonuca varabilmeniz hayli zor olacaktır. 

Karşı tarafın açıklarını bularak suçlamayı ona yöneltip suç bastırmaya çalışmak yerine hatanızı kabul edip, gözlerine bakarak samimiyetinizi hissettirerek bunu kabul ettiğinizi belirtmelisiniz. 

Birçok tartışmanın uzama sebebi hiç kuşkusuz tarafların hatalarını kabul etmemelerinden gelir. Ancak şöyle de bir gerçek var ki sizin ifade ettiğiniz ne varsa, karşınızdakinin anladığı ve yorumladığı kadardır. Bu sebeple sıfır hata bulunan tartışmalar asla olmaz. Bunun bir savaş ya da yarış olmadığını, kazananın da olmayacağını aksine iki tarafın birden kaybedeceğini hiç unutmamalı ve bunun ışığında hareket etmelisiniz.

Mutlaka özür dileyin

Özür dilemek nedense bir eksilme olarak yorumlanır ve mümkün olduğunca kaçınılır. Oysa ki özür dilemek bir erdemdir, bir büyüklüktür. Ayrıca hatanızı kabul ettiğinizin en somut örneğidir. 

Bazı kişiler yaptıkları bir takım davranışların özür dilemek olduğunu düşünür. Ancak ne yazık ki bu çoğu zaman geçerli değildir. Kalbini kırdığınız bir sevdiğinizin çok istediği bir şeyi almak özür dilemek anlamına gelmemektedir. Sözlerinizle yaraladığınız eşinize, ellerinizle yemek hazırlamış olmanız da özür dilemek anlamına gelmez.

Yani kısacası ima etmeyin, özür dileyin ve bunu bir görevmiş gibi değil, bütün samimiyetinizle dile getirin. Bazen sadece bu iki sözcüğün neler çözebildiğini tahmin bile edemezsiniz.

Hatalarınızdan ders alın

Sadece kuru bir özür ile geçiştirmeyin. Bu özür dilemenin kıymetsiz olduğu anlamına gelmez sakın ha! Yani özür diledikten sonra defalarca aynı hataları yapmayın.

Hatalarınızdan ders almayı bilin. Böylece yaşanan kötü olaylardan bile karşılıklı ilişkiniz için bir pay çıkarmış, olumlu bir yön bulmuş olursunuz.

İstemediğiniz bir şeyi yapın

Onun her zaman gitmek istediği ancak sizin pek tarzınız olmayan rock müzik konserine iki bilet alın veya futbolun kenarından köşesinden bile geçmediğiniz halde derbiye iki bilet bulun.

Her zaman saçlarınız sarı olsun istemişti ancak siz pek hevesli değildiniz, onun için kısa süreli bir değişiklik yapmaya değmez mi? Veya sakallarınızı kesin bugün onun için siz istemediğiniz halde. Sadece onun mutluluğu için bir adım attığınızı görmek, sevdiğinizi çok mutlu edecek ve kalbini yumuşatacaktır.

Ona barışma hediyesi alın

Yıllarca şarkılara, filmlere konu olan affetme mevzusu günlük hayatımızın büyük bir bölümünde yer alıyor. Ancak hatalarınızla da sevilmek istiyorsanız kendinizi affettirmeyi bilmeniz gerekiyor.

Barışma hediyesi oldukça güzel bir seçenek fakat  ne alabilirsiniz? Barışmak için hediye ararken size çiçek sepeti hediyelerini önerebiliriz. Bir kere bazı tabuları yıkmanın artık vaktidir. Kadın erkek fark etmeksizin herkes çiçekleri çok sever. Kalbiniz kırıkken kapınıza gelen mis kokulu taze çiçeklerle oluşturulmuş bir çiçek sepeti düşünün. Geri çevrilebilecek bir sürpriz değil elbette. 

https://www.cicek.com/cicek

Şansımı daha kalıcı hediyelerle denemek istiyorum diyorsanız kişiye özel hazırlanmış bir hediye tercih edebilir, özür dilerim notunuzla kalbini ısıtabilirsiniz. Bir diğer seçenek de direkt olarak özür dileme konsepti ile hazırlanan hediye seçenekleri. Esprili bir şekilde onu güldürerek kalbini geri alabilirsiniz. 

Benim sevdiğimin kalbine giden yol midesinden geçer diyenlerdenseniz, birbirinden lezzetli kek ve kurabiye buketlerini tercih edebilirsiniz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım temalı bir özür hediyesi, sevgilinizin hoşuna gidecektir.

Ancak uyarıyoruz, tek başına bir hediye her zaman işe yaramayabilir. Bu sebeple ilk 5 maddeyi de mutlaka uygulamayı unutmayın. 

Gerek annemizle, babamızla, kardeşimizle, gerek arkadaşlarımızla gerek de sevgilimizle, eşimizle yer yer anlaşmazlıklar yaşarız. Bunlar ilişkilerin gereğidir ve tadı tuzudur. Ters düşmeden bir bütünlük yakalayabilmek zordur. Önemli olan ilişkilerimize kalıcı zararlar vermemektir. İnsanlar hata yaparak tanır birbirlerini. Yani atalarımızın da dediği gibi insan sevdiğini kavgada tanır. Bu sebeple yumuşak başlı olmayı ve yeri geldiğinde geri adım atıp özür dilemeyi bilmeliyiz.
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: KHK'lerin hükmü yoktur!

SONRAKİ HABER

Özcan Yaman, Ankara Katliamı davasından izlenimlerini yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...