Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: KHK'lerin hükmü yoktur!

Sürekli uzatılan OHAL sürecinin sonlandırılmaması ve OHAL’in getirdiği tüm uygulamalar Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

11 Şubat 2017 12:25
Paylaş

Halil POLAT
Mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluş Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen açıklamada OHAL ve KHK'ler ile KESK üyelerinin açığa alınmaları ve ihraç edilmelerine tepki gösterildi. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, Emek Partisi Mersin İl Örgütü, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Mersin Şubesi ve KHK’lerle açığa alınan ve ihraç edilen memur ve Eğitim Sen Mersin Şubesi üyesi öğretmenler katıldı. Katılımcılar adına açıklamayı Platform Dönem Sözcüsü Kenan Hazar yaptı. Basın açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve son KHK ile ihraç edilen Tarih Öğretmeni İsmail Usluoğlu konuşma gerçekleştirdi.

'KHK’LER İLE EMEKÇİLERİ ÖRGÜTSÜZLEŞTİRMEK İSTİYORLAR'

Ülke genelinde 686 sayılı son KHK ile içinde işçilerin, kamu emekçilerinin, bilim insanlarının da yer aldığı 4500 emekçinin işten atıldığını hatırlatan Hazar,  “Bugüne kadar işinden el çektirilen işçi, emekçi sayısı yüz binleri aştı. İşçi ve emekçileri örgütsüzleştirmek, sendikalarını etkisizleştirmek, işlevsizleştirmek için emekçilere gözdağı vermek için, korku yaymak, ihbarcılığı, soruşturmaları, ihraç ve açığa alınmalarla tehdidi devam ettirmek istiyorlar” diye konuştu. 

'KHK’LERİN AHLAKİ VE VİCDANİ BİR HÜKMÜ YOKTUR OLAMAYACAKTIR'

“Hep söylediğim bir şey var, bir yerde adliyenin olması, bir yerde mahkemenin olması orada adaletin olduğu anlamına gelmiyor” vurgusunda bulunan Altay, “Biz KHK’ler için anayasa mahkemesi adı verilen bir mahkemeye gittik. Bunun anayasada yer alan çoğu temel hak ve özgürlüklerin açık ihlali olduğunu söyledik. Anayasa mahkemesinin bu konuda daha önce aldığı iki karara rağmen adı anayasa mahkemesi olan yürütmenin sopası, yürütmenin gladyatörü gibi iş ve işlem yapan o heyet, bizim bu iddiamızı geri çevirdi. Heyetin geri çevirdiği bizim iddiamızın ötesinde demokrasimize vurulan en ağır darbelerden biridir. KHK’lerin yasal bir mührü olabilir ama ahlaki ve vicdani bir hükmü yoktur, olamayacaktır. Yılmayın, korkmayın, sinmeyin, arzu edilen budur. Susan bir Türkiye arzu edilmektedir. Önümüzdeki süreç bir parti davası değildir artık. Demokrasinin var oluş veya yok oluş sürecidir” diye aktardı. 

'DAYANIŞMAMIZI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Mersin’de yıllardır iş, bilim, özgürlük ve adalet için mücadele verdiklerini kaydeden Usluoğlu, “Biz eğitimciler olarak, Türkiye genelindeki ihraç edilen Eğitim Sen üyeleri olarak, kamusal alanda ülkemizin daha demokratik daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için mücadele vermekteyiz. Bu KHK’lerin bir hükmü yoktur. Bu halk iradesi referandumda da, referandumdan sonra da bu KHK’leri yırtıp atacak ve daha özgür, daha eşitlikçi, birlikte, bir arada yaşayabileceğimiz, eşit yurttaşlık temeline dayalı bir anayasa yazacaktır. Siz KESK’i bu ihraçlarla bitirebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. KESK, en ücra illerdeki, ilçelerdeki, köylerdeki kurumlarda hizmet üretilen her yerde vardır. Siz eğer KESK’i bitirmeyi düşünüyorsanız bütün kamusal hizmetlerin verildiği kurumların kapılarını mühürlemeniz gerekmektedir ki bu şekilde de bitiremezsiniz. Ancak zayıflatmaya yönelik beyhude bir çaba içerisine girmiş olursunuz. OHAL’e rağmen bizler alanlarda olmaya, bu haklı davamızı savunmaya, dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen'den şiddet temalı sergi

SONRAKİ HABER

Kırılan kalplerin tedavisi; 'Çiçek Sepeti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...