11 Şubat 2017 12:19

Eğitim Sen'den şiddet temalı sergi

Eğitim Sen Bursa Şubesi 'Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet' temalı resim sergisi açtı.

Paylaş

Eğitim Sen Bursa Şubesi her yıl düzenlediği 'Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet' temalı resim sergisini Bursa Akademik Odalar Yerleşkesinde (BAOB) veli ve öğrencilerin katılımıyla açtı.

Sergide ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yapmış olduğu resimler sergilenirken resimler arasında düzenlenen yarışmada birinci olan öğrencilere plaketleri verildi.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Bursa Şubesi Kadın Sekreteri Öznur Koyuncular Keskin; “ Her yıl ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet temalı sergimizi bu yılda öğrencilerimizin katkılarıyla açtık. Bu sergiyi düzenleme amacımız çevremizde ve ülkemizde yaşanan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, çocuklarımızın yaşadığı ihmal ve istismarlar konusunda farkındalık yaratmak ve aslında toplumumuzdan şiddetin çıkartılması adına bir katkı sağlaması için açıyoruz. O yüzden bu sergide emeği geçen başta öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

'KADINLAR YERLERDE SÜRÜKLENMESİN DİYE'

"Sendikamızın her yıl düzenlemiş olduğu kadına ve çocuğa yönelik taciz ve şiddeti gösteren serginin farkındalık yaratmasını diliyoruz" diyen Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur; “Biz bu sergilerimizi açarken şunlardan ders çıkartılmasını istiyoruz. Bir daha Adana Aladağ’ da ki yurt faciası yaşanmaması için, bir daha Özgecanlar olmasın diye, çocuklarımız savaşlarda ölmesin diye, bir daha çocuklarımız sokak aralarında soğukta bir şeyleri satmaya mecbur kalmasın diye ve bir daha kadınlarımız dün Cebeci Kampüsünde olduğu gibi yerlerde sürüklenmesin diye biz bu sergyi açıyoruz. Emeği geçen öğrencilerimize ve onlara destek veren velilerimiz ile onlara destek olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de ihraçlar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: KHK'lerin hükmü yoktur!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...