11 Şubat 2017 12:14

İzmir'de ihraçlar protesto edildi

KESK İzmir Şubeler Platformu, Konak ve Bergama'da KHK ile ihraçları ve açığa almaları protesto etti.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK ile ihraçları ve açığa almaları protesto etmek için her hafta düzenlediği oturma eylemini bu hafta Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Kamu emekçilerinin yanı sıra ihraç edilen öğretmenlerin öğrencileri ve velilerinde katıldığı eylemde, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" , "İşimizi geri istiyoruz" , "Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal" sloganları atıldı. 

Grup adına açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, 7 Şubat günü çıkartılan KHK ile 4481 kamu emekçisinin işsiz bırakıldığını söyledi. 115 barış akademisyeni olmak üzere yüzlerce KESK'li kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlatan Akkan, "Bu ihraçlardan ilimiz İzmir'de payına düşeni almıştır. KESK'e bağlı sendikalardan şube başkanlarımızın ve yöneticilerimizin de içinde olduğu üyelerimizden 30 kişi ihraç edilmiştir" dedi.

'İHRAÇLAR REFERANDUMDA HAYIR OYU VERECEKLERE BİR SALDIRIDIR'

Kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığını ifade eden Akkan, "Bu ihraçlar savaşa, iş güvencesinin kaldırılmasına, şeriata, sayar diktatörlüğüne, faşizme hayır diyenlere, kısacası referandumda hayır oyu vereceklere bir saldırıdır. Mücadelemiz dün olduğu gibi bugünde devam edecektir. Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskı, tehdit ve yıldırma girişimlerine rağmen iktidarla değil, halka hizmet veren kamu emekçileri ile dayanışmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Haklıyız kazanacağız" dedi. 

'İHRAÇLAR BERGAMA'DA PROTESTO EDİLDİ'

KESK Bergama birleşenleri ise ihraç edilen 6 eğitim emekçisi için Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. 

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Bergama Şube Başkanı Yusuf Gunt "Maalesef bu işinden edilen kamu emekçilerinin arasında Bergama'da 6 Eğitim Sen'li üyelerimizde var. Kamu emekçilerinin bu şekilde işsizlikle ve açlıkla terbiye etmeye çalışanlar, bunun hesabını er ya da geç tarih önünde emekçilere ve yoksul halka adalet önünde vereceklerdir. Emek ve demokrasi güçlerini başta referandumda bu baskı ve sindirme politikalarını yerle bir edecek şekilde daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz. Bu haksız hukuksuz uygulamalara karşı gerçekten demokratik, laik,çağdaş ve barış içinde bir ülke için seferberlik ilan ediyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da Evrensel dağıtımcısına polis baskısı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den şiddet temalı sergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...