11 Şubat 2017 11:25

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesinin 6. Olağan Kongresi gerçekleşti

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi’nin 6'ncı Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede 'Referandumda güçlü bir birliktelik' ve ‘Hayır’ mesajları ön plana çıktı.

Paylaş

KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Kocaeli Şubesi'nin 6’ncı Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Kocaeli'de KESK’e bağlı sendikalarda genel kurul süreci Tüm Bel-Sen ile başladı. Toplam 385 üyesi bulunan Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şubesi’nin 6’ncı Olağan Genel Kurulu Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye KESK’e bağlı sendikaların başkanları, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongrede; divan başkanlığına Eski Milletvekili Bekir Yurdagül, divan üyeliğine ise Petrol İş eski Şube Başkanı Ali Buğdacı ve BES Şube Başkanı Gülüzar Ateş seçildi. Kongre sonunda oy kullanma hakkı buluna 61 delegenin 56’sının oyunu alan Erdal Karakuş tekrar başkan seçildi.

'ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK'

Kongrede açılış konuşması yapan eski milletvekili ve Harb-İş eski Şube Başkanı Bekir Yurdagül, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "15 Temmuz’dan sonra var olan çalışanlar, muhalifler, özgürlükler ve insan hakları üzerindeki baskılar katlanarak arttı. OHAL'de çıkarılan KHK ile anayasa hukuk uygulanmaz hale geldi. Keyfi bir yönetim hüküm sürmeye başladı. İnsanlar korkmaya başladılar. Bizler de Kocaeli Demokrasi Girişimi adı altında örgütlendi çünkü Kocaeli önemli bir kent" dedi.

Referandumun ülke gündeminde olduğunu belirten Yurdagül, "16 Nisan Pazar günü ülkenin geleceğini oylayacağız. Tek kriterleri benden misin, değil misin. Kimse sıra bana gelmez diye düşünmemeli. Kamuda kendileri gibi düşünmeyen insan kalmayacak. Ülkemizi seven bizler 16 Nisan’a kadar 7/24 çalışmak zorundayız. Ben de eski sendikacıyım. Sendikalarımıza da destek olmalıyız, bir arada olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı olarak seçilen Erdal Karakuş ise, ülkenin son yıllarda cehennemden geçtiğini ifade ederek, "Son 3 yılda ülkemiz kelimenin tam anlamıyla bir cehennemden geçti. Sayısız çatışma, katliam, iş kazaları, kadın cinayetleri, suikastlar ile yüzleşmek zorunda kaldık. 10 Ekim Ankara katliamında sendikamız ve konfederasyonumuz üyesi yoldaşlarımızı da toprağa verdik. Bütün bunlar yetmezmiş gibi 15 Temmuz'da bizim yıllardır dile getirdiğimiz tarikat cemaat yapılanması bir grup darbe teşebbüsünde bulundu. Darbelere karşı 40 yıldır çığlık atan bu bizler, haydi demokrasi diye haykırırken, daha darbe gecesi üyelerimize demokrasi çağrısı yapıp bu darbeye teslim olmayın derken, bugünün iktidar yardakçıları köşe bucak gizleniyorlardı. Bir daha darbe olmasın ve bunun için acil demokrasi paketleri hayata geçsin diye mücadele ederken iktidar saikleri bu darbeyi bir fırsata dönüştürüp, kendilerinden saymadıkları herkes için bir tasfiye amacıyla kullanmaya başladılar" ifadelerini kullandı. 

'OHAL KALKSIN'

Konuşmasının devamında "Belediyelerde siyasi adam kayırma, görevde yükselmede adaletsizlik, kendinden olmayana negatif ayrımcılık bitmek bilmiyor" Karakuş, kadınlara ayrı bir baskı yapıldığını ve emekliliğe zorlamaların artarak devam ettiğini belirtti. OHAL’in kaldırılmasını gerektiğini ifade eden Karakuş, "Demokrasi için acilen OHAL’İN kaldırılması, toplumsal ve topyekun bir anayasa değişikliği, bunun için, bilim insanlarına başvurma, toplumsal barış, acilen emekçilerin söz karar hakkının tanınması istiyoruz. Bu talepleri inatla ısrarla, istemeye devam edeceğiz çünkü buna mecburuz. Kurucu önderlerimizin bizlere bıraktığı bu anlayışı sonuna dek savunmaya kararlıyız. Kongremizin sendikamıza Kocaeli emekçilerine, kentimize, ülkemize, ve tüm halklarımıza sömürüsüz bir dünya, barış ve demokrasi yolunda katkı sunmasını dileriz" dedi. 

Kongrede, konukların konuşmasının ardından raporların okunmasıyla birlikte tek liste ile girilen seçimde yeniden başkanlığa Erdal Karakuş seçildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hayır de herkes kazansın'

SONRAKİ HABER

KESK’in KHK eylemine polis saldırısı: 31 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...