11 Şubat 2017 10:49

Yargıçlar Sendikasından polis saldırısına tepki

Yargıçlar Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile polisin Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde akademisyenlere saldırmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Yargıçlar Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde akademisyenlere yapılan polis saldırısına tepki göstererek, “Bu görüntüler hafızalarımızdan silinmeyecek” dedi. 

Açıklamada, 686 sayılı KHK ile akademisyenlerin tasfiyeye tabi tutulduğu, tasfiye edilen akademisyenlerin bilimsel liyakat, akademik özgürlük ve özerklik ilkelerini benimsemiş, anayasal demokrasiyi savunan, biatı reddeden, barış isteyen akademisyenler olduğu belirtildi.  

ONURLU AKADEMİSYENLERİN ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ

Açılamada şöyle denildi; “Bilim insanlarının yerlerde sürüklendiği, tartaklandığı, cüppelerinin çiğnendiği görüntüleri hafızalarımızdan silinmeyecek. Yapılanların akademisyenlerin şahsında özgür ve bilimsel akla, bilim üreten üniversitelere ve gelecek nesillerde korku yaratmaya yönelik olduğunu da görüyoruz. Akademisyenlerin terör örgütleri ile irtibatlandırma çabası nafile bir çaba olup, bu maya tutmayacaktır. Eğilip bükülmeyen, onurlu akademisyenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, dayanışma ve birlikte mücadele ile yapılan yanlışların düzeltileceğine inanıyoruz”. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şengal’den Sur’a göçler Kılıç'ın sergisinde resmedildi

SONRAKİ HABER

Reina saldırganı tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...