11 Şubat 2017 09:26

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi 10’uncu Olağan Kongresini yaptı

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi’nin 10’uncu Olağan Kongresinde, 'Referandumda güçlü bir birliktelik' ve 'Hayır’ mesajları ön plana çıktı. 

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi’nin 10’uncu Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede 'Referandumda güçlü bir birliktelik' ve ‘Hayır’ mesajları ön plana çıktı. 

KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Dersim Şubesinin 10’uncu Olağan Kongresi gerçekleşti. Demokrasi ve emek mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan kongrede Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Dersim Şube başkanı Özkan Uç kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Bu zor süreçte birlikteliklerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uç, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi.

Uç’un ardından konuşan Tüm Bel-Sen Dersim Şube başkanı Mazlum Doğan ise kongrenin yapıldığı zor sürece değindi. Ankara katliamında yaşamını yitiren ve yaralan emekçileri de anan Doğan, o dönemle birlikte başlayan sürecin şimdi ise üyelerine yönelik tutuklama, gözaltı ve ihraçlarla sürdürüldüğünü belirtti. Doğan son olarak Dersim’de ihraç edilen 8 üyelerinin ve açığa alınan 4 üyelerinin derhal işlerinin başına dönmeleri gerektiğini söyledi. Nisan ayında yapılacak olan başkanlık referandumunun OHAL koşulları altında yapılmasının demokratik olmadığını aktaran Doğan, bu OHAL ve kararnamelerle ülkenin yönetilemeyeceğini ifade etti. 

Ardından konuşan ve Dersim Belediye Eş Başkan Yardımcısı iken ihraç edilen Tüm Bel-Sen üyesi Hüseyin Tunç ise, kayyum öncesi tutuklanan belediye eş başkanlarının tek kişilik hücrede kalmasını ve tutuklanmasını kınadı. AKP ve saray iktidarının bu yaptıklarına, halkın referandumda karşılık vereceğini aktaran Tunç, bu topraklarda emekçi ve işçilere yönelik bin bir türlü baskı olduğunu, bunu aşmanın yolunun ise daha fazla baskı ve şiddet değil demokrasi olduğunu söyledi. 

Tunç, "12 Eylül referandumunda insanlar evet diyerek referandum sonrası ülkeyi kan gölüne çeviren bir anlayışla ülkeyi yönettiler. Nisan ayında yapılacak olan referandumda bölgemizde ve çevremizde yaptığımız araştırmalara göre halkın yüzde 70’inin hayır dediği gündeme geliyor. Tek adam dayatması ve AKP faşizmine karşı tüm halkların kardeşçe yaşaması için 'Hayır' dememiz gerekiyor” dedi.

Kongrede, maddi ve faali raporların okunmasının ardından tek liste ile girilen seçimde yeniden başkanlığa Mazlum Doğan seçildi.

 

ÖNCEKİ HABER

İkitelli Cem Evi Gençlik Kolları çocukları sevindirdi

SONRAKİ HABER

Meral Akşener’in Çanakkale toplantısına engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...