30 Mart 2011 10:27

Termikçiler malzemeyi bile toparlayamadan kaçtı

Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Yaykıl köyünde yapılmak istenen termik santrallere karşı halkın tepkisi dinmiyor. Anadolu Grubu’na bağlı olan ve termik santral için sondaj çalışması yapmaya gelen iş makineleri halkın karşı çıkması neticesinde Yaykıl Köyü’nden ayrılmak zorunda kaldı.10:00 dolaylarında bele

Termikçiler malzemeyi bile toparlayamadan kaçtı
Paylaş
Osman Zorlucan

10:00 dolaylarında belediye başkanlığından yapılan “ Termik santral için bazı çalışmalar yapmak üzere Yaykıl köyüne gelinmiştir. Yaykıl halkına destek olmak için 15 dakika içinde Yeşil Gerze Çevre Platformunun önünde buluşulacaktır” şeklindeki anonsla Yaykıl Köyü Çakıroğlu mahallesi mevkiinde toplanıldı. Araba ve minibüslerle olay yerine giden çevre halkı, çalışmalara başlamış olan kimi arabaları taşlayarak çalışmalarını engelledi. Kimi kamyonların da malzemelerini almadan kaçtıkları görüldü. Jandarma ekiplerinin olay yerine gelip malzemelere zarar gelmemesi için halkı uyardığı görüldü.

YASALARI ÇİĞNİYORLAR

Yeşil Gerze Çevre Platformu dönem sözcüsü Şengül Şahin ise gelişmeler karşısında şunları söyledi: “ Bugün halktan izin almadan dört yere konuşlanmışlar. Buralarda sondaj çalışmalarına başlamışlar. Halkı tepkisini gören şirket, malzemelerini bile almadan buradan ayrıldı. Halk bu bölgede sondaj bile yaptırmamaya kararlıyken termik santrali burada nasıl yapacaklarını sanıyorlar. Yargı kararlarına rağmen bunları yapıyorlar. Yürütmeyi durdurma kararlarımız var. Burada daha ÇET raporları alınmamıştır. Hiçbir yasal yönü olmamasına rağmen buraya sondaj yapmaya geliyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. “ dedi. Şirket çalışanlarının Yaykıl köyünü terk etmelerinden sonra Gerze Enerji Santrali Bilgi Paylaşım Merkezi önüne konvoylar halinde gelen Gerzeliler burada bir basın açıklaması yaptı. Polisin bilgi paylaşım merkezi önünde barikat oluşturduğu gözlenirken Gerzeliler ise “ Utanmadan içerde sırıtıyorsunuz. Sırıta sırıta buradan gideceksiniz. Buralar bizim siz vatan hainlerisiniz. Bize güleceğinize Japonya’da olan felaketi önünüzdeki bilgisayarlardan izleyin. İzleyin ve utanın “diyerek tepkilerini dile getirdiler.   

Açıklamayı yapan YEGEP dönem sözcüsü Şengül Şahin mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Bir süre daha şehir merkezinde topluca yürüyüşe geçen halk dağıldı. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Nato üsleri kapatılsın, İzmir barışın kentidir’

SONRAKİ HABER

AKP yandaş bürokrasiye kıyağa hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...