11 Şubat 2017 07:36

Erdoğan'a hakaret davasında karar: İfade özgürlüğü

Eğitim Sen Serik Baş Temsilcisi Ceyhan'ın, Erdoğan'a hakaret davasından aldığı kademe durdurma cezası mahkeme tarafından iptal edildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Eğitim Sen Serik Baş Temsilcisi Hüseyin Ceyhan’a, Berkin Elvan’ın ölümü üzerine düzenlenen yürüyüşte, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen bir yıl kademe durdurma cezası, Antalya 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Antalya Serik Lisesinde öğretmen ve aynı zamanda Eğitim Sen’in ilçe temsilcisi de olan 49 yaşındaki Hüseyin Ceyhan, 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren eylemde, Hüseyin Ceyhan hakkında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bildirimi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nca açılan soruşturma ve hazırlanan iddianame doğrultusunda dava açıldı. 2 yıl hapis istemiyle yargılanan Ceyhan davadan beraat etti ancak kendisine bir yıl kademe durdurma cezası verildi. Hüseyin Ceyhan daha sonra kendisine verilen cezaya itiraz etti ve Antalya 4. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

CEZA İPTAL EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Türkiye’nin de imza attığı İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerini Korumaya Dair Avrupa Sözleşmesi’nin 10. maddesinde yer alan, “Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir’’ maddesine atıfta bulunarak, Ceylan’ın eyleminin suç olmadığına hükmetti ve Ceylan’a verilen kademe durdurma cezasını iptal etti.
 

ÖNCEKİ HABER

Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevindeki yazarlarla görüştü

SONRAKİ HABER

Chocolate slim nedir, faydaları neler, kullananlar ne diyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...