10 Şubat 2017 21:16

Putin ile Trump Slovenya’da görüşebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk görüşmesinin Slovenya’da olabileceği bildirildi

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ı ilk kez bir araya getirecek buluşmanın nerede olacağı merak ediliyor. Putin’in ilk görüşmenin Slovenya’da olabileceğini söylediği bildiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk kez bir araya geleceği buluşmaya yönelik Interfax haber ajansı, ikilinin Slovenya'da görüşebilme ihtimali olduğunu bildirdi.

Interfax, Putin'in Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile cuma günü Moskova'da yaptığı görüşmede, "Slovenya kesinlikle böylesi bir görüşme için mükemmel bir yer" dediğini bildirdi. Putin'in ayrıca Interfax haber ajansına konuya ilişkin olarak Slovenya'nın buluşma yeri olmasının ABD'ye de bağlı olduğunu kaydettiği belirtildi. Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'un görüşme için başkent Ljubljana'yı önerdiği bilgisi verildi.

Aynı yerde 2001 yılında Putin ABD eski başkanlarından George W. Bush ile bir araya gelmişti. Ayrıca Donald Trump'ın eşi First Lady Melania Trump da Slovenyalı.

Daha önce İzlanda'nın da olası bir görüşme yeri olabileceğine yönelik haberler yapılmıştı. Putin görüşmeye yönelik tarih vermedi. Daha önce Moskova ve Washington'dan yapılan açıklamalarda, henüz görüşmenin olacağının netlik kazanmadığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Gerçek failler ceza almazsa adalet duygusu tatmin olamaz

SONRAKİ HABER

Burjuva siyaseti ve sefaletinin Fransız örneği 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...