11 Şubat 2017 00:46

'Sizden öğrendik; gazeteciliğin soru sormak olduğunu'

G9 Gazeteci Örgütleri Platformu KHK ile görevlerine son verilen akademisyenlere destek ve saygılarını sunmak için mektup gönderdi.

Paylaş

G9 Gazeteci Örgütleri Platformu, KHK ile görevlerine son verilen akademisyenlere destek olmak ve saygısını sunmak için mektup gönderdi. Gönderdikleri mektupta hocalarına teşekkür eden gazeteciler, “Tarih sizi onurla anarken, sürgününüzde dahli olan herkesin payına sadece utanç düşecek” dedi.

‘ÇAĞIMIZA TANIKLIK YAPMAK ADINA SÖYLÜYORUZ...’

Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ), Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)

Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (Disk Basın-İş) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) imzası ile gönderilen mektupta gazeteciler akademisyenlere şöyle seslendi:

“Bizler; bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı sizler gibi işsizliğe mahkum edilmiş, bir kısmı da hâlâ doğruyu söyleyerek çağına tanıklık etmeye çalışan gazetecileriz. Bazılarımız sizden öğrendik gazeteciliği; gazeteciliğin barıştan yana olmak olduğunu, hakkı hukuku, özgürlüğü savunmak olduğunu, sizden öğrendik; gazeteciliğin soru sormak olduğunu. Öğretmenlerimiz oldunuz! Şimdi, darbeyle mücadele adına ilan edilen bir OHAL altında, darbe ile mücadele diye birbiri ardına çıkan KHK’lerle sınıflarınızdan, öğrencilerinizden koparılıyorsunuz. Çağımıza tanıklık yapmak adına söylüyoruz ki, üzerinize yapıştırılmaya çalışılan etiketlerin hiçbiri tutmayacaktır ve her zaman onurlu bilim insanları olarak anılacaksınız. Bu ilk değil, biliyorsunuz; tarih 1948’de, 1980’de tasfiye edilen hocalarımızı da yazdı. Bugün, sizlerle beraber ülkenin ilk gazetecilik okulu da yok ediliyor. Gazetecinin barışı savunmasının, soru sormasının, doğruyu söylemesinin olağanüstü zorlaştığı zamanlardan geçerken, bizler, sizin özerk, özgür, demokratik ve bilimsel eğitimi savunduğunuz için de mutlaka geri dönüşü olacak bir sürgüne gönderildiğinizi not düşmek istiyoruz. Tarih sizi onurla anarken, sürgünüzde dahli olan herkesin payına sadece utanç düşecek! Uzun söze gerek yok hocam; size teşekkür etmek istiyoruz, hem sınıflarda öğrettikleriniz hem de şimdi barbarca okulunuzdan / okulumuzdan koparılırkenki duruşunuz için!” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Evet' fikri olan işçi arkadaşlarımızı 'hayır'a kazanmalıyız

SONRAKİ HABER

Trabzonspor galibiyet peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa