11 Şubat 2017 00:20

EMEP'in 500 afişi bir gecede söküldü

EMEP imzalı 500 afişin bir gecede sökülmesine AKP'ye oy vermiş mahalleliler de tepkili: Bu afişe tahammül edemeyen yarın hiçbir şeye tahammül etmez.

Paylaş

Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde üzerinde “Tek Adam Rejimine ve OHAL Anayasasına Hayır!” yazan Emek Partisi imzalı 500 afiş bir gecede söküldü. Afişlerin sökülmesine EMEP’in yanı sıra seçimlerde AKP’ye oy vermiş mahalleliler de tepki gösterdi: “Bu afişe tahammül edemeyen yarın hiçbir şeye tahammül etmez.”

Yapılanı tahammülsüzlük olarak değerlendiren EMEP İlçe Başkanı Ali Doğan, afişlere saldırının AKP’li belediye ya da AKP’liler tarafından yapıldığını düşündüklerini söyledi. İktidar sözcülerinin “Propaganda serbest” söyleminin yalan olduğunu belirten Doğan, “hayır” diyenlerin teörist ve vatan haini olarak suçlanmasına tepki gösterdi. 

Afiş yırtma olayına mahalle halkından da tepki geldi. Garsonluk yapan ve son seçimlerde AKP’ye oy verdiğini söyleyen Emrullah Kaya yaşanan kutuplaşmadan rahatsız olduğunu ve afişlerin yırtılmasının yanlış olduğunu belirtti. Referandumda evet ile hayır oyu vermek arasında kaldığını ifade eden Kaya “Bu mahallede herkes birbirini tanır, burada bir afiş, pankart en az üç ay kalır. Hayır afişlerinin sökülmesi manidar. Burada bir kargaşa çıkarmaya çalışıyorlar” dedi. 

Bir dönem mahallenin AKP çalışmasında yer alan Muhammed Yıldız ise “Afişlerde evet yazsaydı bu yapılır mıydı? Ya yarın bu mahallede evet afişlerine aynısı yapılsa ne olur? Eminim ciddi sıkıntılar olur. Bunu doğru bulmuyorum, yapanları kınıyorum” dedi.  

Mahallede 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cevdat Akcan da “Ben sağ görüşlü bir insanım ama bu referandumda oyumun rengi hayır olacak, bunu bilin. Nedeni ise tam da bu yaşananlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Akcan sözlerine şöyle devam etti: “Bu afişe tahammül edemeyenler yarın hiçbir şeye tahammül etmez. Bugün Emek Partisi'nin afişini hayır yazdığı için yırtanlar yarın beline makine takıp sokakta magandalık yapmayı kendine görev sayar. O zaman yetkililer bunu önleyebilecek mi?” (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Kıbrıs’ta adil bir yapı oluşturulmalı

SONRAKİ HABER

İMES işçisi: Başkanlık sistemini CHP getirseydi hayır derdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...