12 Haziran 2012 16:39

Bakanlık çalışmıyor, işçi mağdur ediliyor

Uzunca süredir Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki CEHA Büro Mobilyalarında sendikalaşma mücadelesi sürdüren DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının merkez yöneticileri Kayseri’ye gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Birleşik Metal-İş Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Genel Örgütlen

Bakanlık çalışmıyor, işçi mağdur ediliyor
Paylaş
Ferhat Kiş / Ümit Kartal

Yaşanan süreci detaylıca basınla paylaşan Atar, sendikalarını karalamak üzere, kendisi de bir Çerkes olan CEHA Patronu Çetin Şen’in katkısıyla basına ilanlar veren bazı Kafkas derneklerini de eleştirdi. “İnsan mücadele içinde dostunu ve düşmanını tanırmış. CEHA işçileri de tanıdılar” diyen Atar, “CEHA işçilerinin haklı ve onurlu mücadelelerine saldıran işvereni öve öve bitiremeyen birkaç dernek oldu. Dünya kurulmadan önce, dünya yüzeyinde at koşturduğuna inanan Kafkas halkı ile bu açıklamayı yapan dernek yöneticileri arasında en ufak bir bağ olamaz. Tüm dünya, Çerkesleri onurlu, haksızlığa boyun eğmeyen ve ezilenden yana tavır alan bir halk olarak bilir” dedi. Atar, “Yayınladıkları bildiride işçi haklarından en ufak bir söz bile etmeyen bu dernek yöneticilerini tüm ülkedeki Kafkas kökenlilere ve onların kurdukları derneklere şikayet edeceğiz ve onların ipliğini pazara çıkaracağız” diye konuştu.

İŞÇİLER BEDDUA ETMEYİ DE BİLİR

Atar, Çalışma Bakanlığının yetki belgelerini geciktirmesinin de işçi ve sendika düşmanı faaliyet yürüten işverenlerin işine yaradığını ifade etti. Hükümete, “CEHA patronu sizin vatandaşınız olabilir ama unutmayın CEHA işçileri de bu ülkenin vatandaşları. Bir gün onlara ihtiyacınız olacağını unutmayın. Onların da bir hafızaları olduğunu, işçilerin dua etmeyi bildikleri gibi, beddua etmeyi de bildiklerini unutmayın ve adil olun” şeklinde seslenen Atar,  “Çalışma Bakanlığı işini yapmayınca olan CEHA işçileri gibi, sendikalaşma hakkını kullandıkları halde toplusözleşme hakkı için aylarca beklemek zorunda olan işçilere oluyor. İşveren bu süre içinde işçilere her türlü baskıyı uyguluyor, işten çıkarıyor ama onlar devleti yönetmiş oluyorlar. Bu gidişat kabul edilemez. Bu gidiş iyi gidiş değil. Bu mu adalet? Bu mu özgürlük? Bu mu demokrasi?​” diye sordu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mamak Belediyesinde sendika düşmanlığı

SONRAKİ HABER

İşçiler de sürece katılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...