12 Haziran 2012 16:30

Mamak Belediyesinde sendika düşmanlığı

Mamak Belediyesi çalışanları, Belediye yönetiminin yıldırma ve baskı politikalarını protesto etti. 23 Mayıs grevine katılanlara işyerinde türlü tehdit, baskı ve şantaj uygulamalarının yapılması üzerine emekçiler, belediye önünde açıklama yaparak yönetime tepki gösterdiler. Belediyede hâlâ yetkili sendikan

Mamak Belediyesinde sendika düşmanlığı
Paylaş

‘BELEDİYE GREVE KATILIMI SİNDİREMEDİ’

Kaya, belediye yönetiminin 23 Mayıs grevinden sonra baskılarını artırdığına dikkat çekti. Grev öncesi Mamak Belediyesi Mal Hizmet Müdürünün Tüm Bel-Sen temsilciliğini tehdit ettiğini kaydeden Kaya, “İş bırakılması halinde noter çağırıp tespit yaptıracağını, soruşturma açacağını, elinden gelen her şeyi kullanacağını, bundan sonra da üyelerimizi takibe alacağını ve hiçbir şeyi affetmeyeceğini söyleyerek demokratik hakkımızı engellemeye çalışmıştır” dedi. Grev esnasında dahi çalışanları arayan mal hizmet müdürünün, “Eğer işe gelmezseniz mesai ücretlerini keseceğim” diye tehditlerini sürdürdüğünü ifade eden Kaya, grev sonrasında ise cezalandırma amaçlı bazı çalışanların görev yerlerinin değiştirildiğini ve yıllık izin taleplerinin geri çevrildiğini bildirdi. Baskıların bununla da bit mediğine değinen Kaya, belediyenin işçi kadrosunda olan AKP eski il genel meclisi üyesi ve AKP Mamak İlçe Teşkilatı eski yönetim kurulu üyesinin memurların başına fiili olarak amir olarak görevlendirildiğini söyledi.

‘KULLUK ZİHNİYETİ SÜRÜYOR’

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise, kamu emekçilerinin 1990’lı yıllarda örgütlenirken sendika kurmalarına tepki gösterenlerin daha sonra yandaş sendikalar kurduğunu bildirdi. Özgen, “Mücadelemizi bitiremeyeceklerini anlayanlar kendi sendikalarını kurdular. Onların konfederasyonlarının toplusözleşme görüşmelerinde tutumlarını açıkça gördük. Sendikacılık yaptıklarını iddia edip, hükümet karşısında basit bir sivil toplum örgütü gibi davranıyorlar. Kulluk zihniyetini sürdürüyorlar” diye konuştu.

Teslimiyetçi tutuma karşı grev yaparak karşı koyduklarını hatırlatan Özgen, bu yüzden işyerlerinde de emekçilere baskıların arttığını belirtti. Mamak Belediyesi gibi birçok belediyede emekçilerin baskılara direneceğini vurgulayan Özgen, “Mamak Belediyesine çağrımızdır. Hiç kimse baskı, tehdit ve idari soruşturmaların bize geri adım attıracağını düşünmesin. Belediye de hukuksuz ve keyfi tutumuna son versin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doku nakillerine acil inceleme talebi

SONRAKİ HABER

Bakanlık çalışmıyor, işçi mağdur ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...