10 Şubat 2017 17:30

Üniversite teslim olmaz!

İhraç edilen akademisyenler için Kadıköy'de bir araya gelen üniversite öğrencileri, 'Hayır susturulamaz, üniversite teslim olmaz' dedi.

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 330 akademisyen dahil olmak üzere 4 bin 464 kamu emekçisinin ihraç edilmesi Kadıköy'de protesto edildi. Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda bir araya gelerek “Hayır susturulamaz, üniversite teslim alınamaz” pankartı açan üniversite öğrenciler, “KHK gitsin biz gitmiyoruz”, “Akademi kıyımına hayır” dövizleri taşıyarak “KHK’ya başkanlığa hayır”, “Ferman devletin üniversiteler bizimdir”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı. 

‘ÜNİVERSİTE HOCALARININ CÜBBELERİNİ ÇİĞNEDİLER’

Eylemde ilk sözü 29 Ekim 2016 KHK’si ile ihraç edilen Levent Dölek aldı. Üniversite öğrencilerine seslenen Dölek, "Sizlere baktıkça içim umutla doluyor" dedi. Dayanışmalar sayesinde haklı olduklarını bir kez daha gördüklerini söyleyen Dölek, “Vatandaşı kandırmak için çok şey söylüyorlar, ne zaman sıkışsalar işi üst akla havale ediyorlar. Üst akıl dediklerine ABD emperyalizmi deme cüreti bile gösteremediler. Dün gece ABD emperyalizminin memurunu Saray’da konuk edenler sabah Cebeci’de üniversite hocalarının cübbelerini çiğnediler” dedi.

‘HAKLI OLDUĞUMUZDAN HİÇ ŞÜPHE DUYMADIK’

Dölek’in ardından ihraç edilen akademisyenlerden Hülya Dinçer söz aldı. İhraçların son olmayacağına dikkat çeken Dinçer “Saldırı bütün üniversitelerde devam edecek. Biz haklı olduğumuzdan hiç şüphe duymadık. İmzaladığımız barış bildirisinin de arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi. Üniversitelerin sadece amfilerden ibaret değil olmadığını vurgulayan Dinçer mücadelelerinin öğrenciler ile birlikte devam edeceğini belirtti.

Kocaeli Dayanışma Akademisinin kurucularından Gül Köksal ise “Her saldırıda daha da güçleniyoruz, mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

'TEK ADAMLIĞA BUGÜNDEN HAYIR'

Akademisyenlerin konuşmalarının ardından üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını İzel Sezer okudu.

Barış akademisyenlerine yönelik yapılan sistematik baskının bugün de devam ettiğinin altını çizen Sezer, saldırıların muhalif akademisyenlerine yönelik olduğunu ifade etti. Üniversite öğrencileri olarak referanduma kadar bekleyecek sabırlarının kalmadığını belirten Sezer, “Tek adamlığa bugünden Hayır” dedi.

Polisin Ankara Üniversitesi saldırısını kınayarak sözlerine devam eden Sezer, “İstanbul’daki üniversite öğrencileri olarak Mülkiye’ye selam gönderiyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir. ‘Hayır’ susturulamaz, üniversite teslim olmaz” dedi. (DİHABER),

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin kesilen işsizlik ödenekleri verilecek

SONRAKİ HABER

Barış Atay'dan çağrı: Kapına gelmeden ses çıkar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...