10 Şubat 2017 17:26

Gazetecilerin kesilen işsizlik ödenekleri verilecek

Kapatılan Hayatın Sesi televizyonu çalışanlarının işsizlik ödeneklerini kesen İŞKUR, işsizlik ödeneklerini tekrar alabileceklerine ilişkin mesaj attı.

Paylaş

SGK tarafından işten çıkış tarihi ve çıkış nedeni değiştirilerek işsizlik ödenekleri kesilen, kapatılan Hayatın Sesi televizyonu çalışanlarına işsizlik ödenekleri tekrar ödenmeye başlandı.

Hükümetin OHAL’e dayanarak çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) yayın hayatına son verilen televizyonlardan biri olan Hayatın Sesi televizyonu çalışanlarının hak ettikleri işsizlik ödeneği, SGK tarafından işten çıkış tarihi ve çıkış nedeni değiştirilerek kesilmiş, sadece iki ay işsizlik ödeneği alan gazetecilerden, aldıkları ödenekler de faiziyle birlikte geri istenmişti.

Evrensel’İn konuyu gündeme getirmesi üzerine CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Gelişmeler üzerine İŞKUR’dan işsiz bırakılan gazetecilere işsizlik ödeneklerini tekrar alabileceklerine ilişkin bir mesaj geldi.

Gelen mesajda, “13.10.2016 tarihli ödenek başvurunuz üzerinde güncelleme işlemi yapılmıştır. En yakın İŞKUR biriminden detaylı bilgi alabilirsiniz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

{{307137}} 

ÖNCEKİ HABER

Esendere Belde Belediyesi Eşbaşkanı Kaya serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Üniversite teslim olmaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa