10 Şubat 2017 15:21

Fotoğraftaki köylüler konuştu: Hedef gösterildik

Güneş gazetesinde 'Bunlar mı akademisyen?' manşetiyle hedef gösterdiği fotoğrafta yer alan 3 kişi Şırnaklı köylüler. Fotoğraf ise Suruç’ta çekilmiş.

Paylaş

Güneş ve Akşam gazetelerinde bugün kullandıkları manşet fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı.  Fotoğraf, IŞİD’in Kobanê’ye saldırısı sırasında Suruç’ta yapılan gösterilerde çekilmiş ve fotoğrafta yer alan 3 kişi de Şırnaklı köylüler.

Güneş ve Akşam gazetelerinin bugünkü sayısında ihraç edilen akademisyenlerle ilgili “Bunlar mı akademisyen?” manşetiyle çıkan haberde kullanılan fotoğrafın hikayesine Sputnik ulaştı.


Türkiye’nin birçok yerinden olduğu gibi Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden de köylüler Suruç’taki nöbet eylemlerine katılmıştı. Çok sayıda siyasetçi, akademisyen, yazar, gazetecinin de sık sık gittiği sınırda, sinemacı Önder Çakar ile arkadaşları da yer almıştı. Çakar arkadaşlarıyla birlikte Beytüşşebaplı köylüler ile fotoğraf çektirmişti. Çekilen bu fotoğraf Güneş gazetesinde “Bunlar mı akademisyen?” manşetinde kullanıldı.

‘GİYDİĞİMİZ ELBİSELERDEN DOLAYI…’

Fotoğrafın her iki gazetede yayınlamasının ardından gören 3 köylüden Ergin Durmuş ile Cemal Şeker Sputnik’e konuşarak ‘hedef gösterildiklerini’ söyledi. Fotoğrafta Önder Çakar’ın sağında yer alan Ergin Durmuş, “Bu fotoğraf 2 yıl önce Suruç’ta çekilmişti. O zaman annem kanser hastası olduğu için tekrar geri döndüm. Bugün haber ve fotoğrafı görünce şok oldum. Hedef gösterildik. Avukatlarımıza söyledik gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız” dedi.
Cemal Şeker de köyde yaşadığı için medyayı takip etmediğini ve arkadaşının kendisine söylemesi ile fotoğraf ve haberden haberdar olduğunu söyledi. Şeker, “Giydiğimiz elbiselerden dolayı hedef gösterilmişiz. Burada herkes o elbiseleri giyer ve buralara özgü bir şeydir. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumbul: 3 yaşından küçükler hiçbir sette yer almamalı

SONRAKİ HABER

Linç edilmek istenen istismarcı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...