10 Şubat 2017 12:52

Yargısız infaz niteliğindeki ihraçlara karşı ‘Hayır’ diyoruz

KHK ile çok sayıda eğitim emekçisinin ihraç edilmesi, Sultangazi’de Eğitim Sen 4 Nolu Şube, öğrenciler ve velilerin katıldığı eylemle protesto edildi.

Paylaş

OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lerle binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesi İstanbul Sultangazi’de yapılan eylemle protesto edildi. Şubelerinden 9 eğitim emekçisinin ihraç edildiği Eğitim Sen 4 Nolu Şube’nin çağrısıyla yapılan açıklamaya çevredeki okullardan çok sayıda öğretmen, öğrenci ve öğrenci velisi de katıldı.

Öğrenciler ve veliler taşıdıkları “Öğretmenime dokunma” yazılı pankart ve dövizlerle eğitim emekçilerine destek oldu. Gazi Ticaret Meslek Lisesinden öğrenciler kendi hazırladıkları pankartta ihraç edilen öğretmenleri Özlem Karataş'a da "yalnız değilsin" mesajı verdi.

İHRAÇLARLA YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR

Sultangazi 75.yıl mahallesinde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu önünde yapılan basın açıklamasında ilk olarak Eğitim Sen 4. Nolu Şube Başkanı İzzet İldeş konuştu. İldeş, OHAL kapsamında yayınlanan 686 sayılı KHK ile 2585’i Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 330’u üniversitelerden olmak üzere toplamda 4464 kamu personelinin tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla ihraç edildiğini belirtti. İhraçlar arasında Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat’ın da olduğunu belirten İldeş, bu ihraçların emekçilerin ne ile suçlandıkları belirtilmeden, savunma hakkı dahi tanınmadan ‘yargısız infaz’ şeklinde yapıldığına dikkat çekti.

İldeş’in ardından İstiklal İlköğretim Okulundaki görevinden uzaklaştırılan Onur Pekşen söz aldı. Sendikanın açıklamasını paylaşan Pekşen, son KHK ile 9’u kendi şubelerinden 611 Eğitim Sen üyesinin ihraç edildiğini belirtti ve “İhraçlarda ülke çapında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, yandaş rektörler, mülki amirler ve yandaş sendika işbirliği ile Eğitim Sen’e yönelik özel bir çalışma yapıldığı anlaşılmaktadır” dedi.

‘YAŞANANLAR KİMLERİN DARBECİLERLE AYNI ÇİZGİDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’

“15 Temmuz’dan bugüne kadar yaşadıklarımız kimlerin gerçek anlamda darbeye karşı olduğu, kimlerin darbeci zihniyetle aynı çizgide olduğunu bir kez daha göstermiştir” denilen açıklamada, ülkeyi kendi siyasi hedefleri doğrultusunda “tek adam yönetimi” ile yönetmek isteyenlere referandumda güçlü bir ‘Hayır’ denilmesinin eğitimin ve ülkenin içine itildiği karanlığa karşı çözüm olduğu belirtildi.

EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİYLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Görevlerinden hiçbir suçlama yapılmadan uzaklaştırıldıklarını, ancak her türlü saldırıya rağmen laik, bilimsel eğitim ve demokratik bir ülke mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Pekşen, tüm halkı, öğrenci velilerini, eğitim ve bilim emekçileriyle dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırdı.

Basın metninin okunmasının ardından öğrenciler ve öğrenci velileri, öğretmenlerini yalnız bırakmayacaklarını ve dayanışma içinde olacaklarını sloganlarla dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fırat Kalkanı güçleri ve Suriye ordusu el Bab'da ilerliyor

SONRAKİ HABER

Vizyona 1'i yerli, 6 yeni film girdi (10 Şubat 2017)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa