10 Şubat 2017 12:02

Bekaroğlu: ÇAYKUR esasen özelleştirilmiştir

Mehmet Bekaroğlu, AKP Milletvekili Hikmet Ayar'ın sözlerine tepki gösterdi, 'ÇAYKUR Varlık Fonuna devredilerek özelleştirilmiştir' dedi.

Paylaş

ÇAYKUR’un Varlık Fonu’na devredilmesine dair yaptığı açıklamada ÇAYKUR’un Özelleştirme İdaresinden alınıp Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğini söyleyen AKP Milletvekili Hikmet Ayar’ın sözlerine tepki gösteren CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Ayar, hemşehrilerimize ÇAYKUR’un özelleştirilmeyeceğini söylemeye çalışmıştır. Bunun gerçeklikle ilgisi yoktur. İlk söylediğimi yineliyorum: ÇAYKUR, Varlık Fonuna devredilerek esasen özelleştirilmiştir; üstelik ücretsiz/karşılıksız bir şekilde” dedi.

Mehmet Bekaroğlu yaptığı açıklamada iktidar milletvekillerinin her konuda olduğu gibi Karadeniz bölgesi için hayati bir konu olan çay ve ÇAYKUR’la ilgili gerçekleri de saptırdığına dikkat çekti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Milletvekili Hikmet Ayar, ÇAYKUR’un Özelleştirme İdaresinden alınıp Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğini söyleyerek, hemşehrilerimize ÇAYKUR’un özelleştirilmeyeceğini söylemeye çalışmıştır. Bunun gerçeklikle ilgisi yoktur. İlk söylediğimi yineliyorum: ÇAYKUR, Varlık Fonu’na devredilerek esasen özelleştirilmiştir; üstelik ücretsiz/karşılıksız bir şekilde. Çünkü Varlık Fonu, bütünüyle özel hukuk hükümlerine tabi, Sayıştay ve TBMM denetiminin dışında olan bir kuruluştur.”

ÇAYKUR’un varlıkları; arsaları, fabrikaları, gelirleri, stokları, pazar değeri, teminat, rehin, kefalet ve ipotek gösterilerek borç para alınacağını ifade eden Bekaroğlu şöyle devam etti: “Bunun anlamı alacaklıların bir süre sonra ÇAYKUR’un varlıklarına el koymaları ve haraç mezat satmalardır. ÇAYKUR’u almak için kimlerin avuçlarını ovuşturduklarını herkes biliyor. Milletvekili Karal, önümüzdeki dönemde Varlık Fonu bünyesinde sağlanacak imkânlarla, yeni atılımlar yapacağını ve ÇAYKUR’un daha ileriye gideceğini söyleyerek hepimizin aklı ile dalga geçiyor.”

ÇAYKUR’un bölgede sosyal devletin gerçekleşmesini sağlayan, insanları bu bölgede tutan önemli bir kamu iktisadi kuruluşu olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “Bu konuda endişelerimi dile getirirken, çağrımı da bir kez daha yineliyorum. ÇAYKUR’un yağmalanmasına karşı tüm siyasi partiler, başta Ziraat Odaları olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları karşı çıkmalıdır. Çünkü ÇAYKUR, hepimizin geleceğidir. ÇAYKUR’dan asla vazgeçmeyiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bekaert'te temsilciler görevden alındı

SONRAKİ HABER

Riekerink: Bana en başarılı yabancı hoca olduğumu söylediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...