10 Şubat 2017 11:52

Bekaert'te temsilciler görevden alındı

Birleşik Metal-İş, Bekaert'te seçimle göreve gelen temsilcileri, işçilerin tepkisine rağmen görevden aldı.

Paylaş

Kocaeli'de Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Bekaert’te işçilerin tepkisine karşın, seçimle göreve gelen 3 temsilci de görevden alındı. 3 gündür temsilcilerine sahip çıkmak için iş çıkışında toplu olarak şube binasına giden işçiler “Birleşik Metal-İş’in tarihinde kara bir lekedir. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

Kocaeli’de bulunan Bekaert fabrikasında işçilerin oylarıyla seçilen 3 temsilci, şube temsilciler kuruluna katılmadıkları iddiasıyla Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi’nin talebiyle disiplin kuruluna verildi. Bunun üzerine dün şube binasına giden işçiler, işçilerin çağrısıyla şubeye gelen Genel Başkan Adnan Serdaroğlu ile görüştü ve temsilcilerin görevden alınmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Daha önce de fabrikada çalışan 312 işçinin 250’si “temsilcimize sahip çıkıyoruz” diyerek imza toplamıştı.

Ancak bu tepkilere karşın temsilciler görevden alındı. Yeni temsilcilerin seçiminin şubat ayı içerisinde yapılacak seçimle belirleneceği duyruldu. İşçiler bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirterek, seçtikleri temsilcilerin görevlerine iade edilmesini istedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası yönetimi daha önce de ZF Zenförder ve Totomak başta olmak üzere pek çok fabrikada işçilerin tepkisine rağmen muhalif temsilcileri görevden almıştı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış güvercinleri, Elif Kanlıoğlu Parkı'nda anıldı

SONRAKİ HABER

Bekaroğlu: ÇAYKUR esasen özelleştirilmiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...