10 Şubat 2017 11:06

Mültecilere yardım eden Fransız çiftçiye 3 bin avro ceza

Fransa'da 37 yaşındaki çiftçi Cédric Herrou, mültecilere yardım ettiği gerekçesiyle 3 bin avro cezaya çarpıtırıldı.

Paylaş

Fransa'da mültecilere yardım ettiği gerekçebiyle 8 ay hapis cezası istemiyle yargılanan 37 yaşındaki çiftçi Cédric Herrou, çıkarıldığı mahkemede 3 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Mültecilerin Fransa’dan İtalya’ya geçiş noktası olarak kullandığı, sınırdaki Roya Vadisi’nde zeytincilik yapan çiftçi, ‘belgesi bulunmayan kişilerin Fransa’ya girmesine, hareket ve ikamet etmesine yardımcı olmakla’ suçlanıyordu.

Herrou, çoğunluğu Afrika’nın Sahra altı ülkelerden gelen mültecileri, aynı zamanda çiftlik işlerinde kullandığı mavi kamyoneti ile İtalya sınırındaki Ventimiglia yakınlarında bulunan bir kiliseden alarak Fransa’ya soktuğunu ve devlet demiryollarına ait eski bir binaya yerleştirdiğini kabul etti.

‘MÜLTECİLERE YARDIMA DEVAM EDECEĞİM’

Duruşma sonrasında, kendisine destek için gelenlerce uzun süre alkışlanan Herrou, yine aynı durumda kalsa yine yardım edeceğini dile getirdi.

Geçen ayki duruşmasında da Fransız çiftçi savcının suçlamalarını kabul etmiş ve “Evet mültecilere yardım ettim çünkü o insanların sorunları vardı. Evet yaptım çünkü yardım etmem gerekiyordu. İnsanlar otoyol üzerinde ölüyordu. Acı çeken aileler vardı. Sınırları yerleştiren fakat sonuçlarıyla uğraşmayın bir devlet var” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AÇIK UÇLU MEKTUP

SONRAKİ HABER

HAYIR’I ÇALIŞMAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...