10 Şubat 2017 10:54

Boğaziçi Üniversitesi'nde ihraç edilen hocalar için eylem

Boğaziçi Üniversitesi’nde KHK ile ihraç edilen akademisyenler için eylem yapıldı. Dr. Murat Sevinç dersini Skype üzerinden verdi.

Paylaş

Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen, Boğaziçi Üniversitesi’nde de ders veren Dr. Murat Sevinç, Boğaziçi’deki dersini Skype üzerinden video bağlantısıyla verdi.

Ders saatinde sınıfta toplanan öğrenciler, mezunlar ve akademisyenlere seslenen Murat Sevinç, “Mutlaka geri döneceğiz” dedi.
Sınıfa sığmayan öğrencilerin ve akademisyenlerin bir kısmı dersi sınıfın dışından takip etti. Murat Sevinç ayrıca “Benim hocalarım da 7 Şubat’ta atılmıştı, bu bizim kürsünün geleneği” dedi.

Sevinç, “Akademi ve bilim muhalif olmak zorundadır. Ancak bütün iktidar odaklarıyla mesafeli olursanız bilim yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Dersin ardından öğrenciler ve akademisyenler, "Diren  Ankara Boğaziçi seninle", "Ankara'ya direnen hocalara selam", "Murat Sevinç yalnız değildir"  sloganları attıktan sonra 2 dakikalık sessiz eylem gerçekleştirdi.

"Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır kabul etmiyoruz" pankartıyla yapılan eylemin ardından protesto son buldu.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES: Yargıda ücret adaleti istiyoruz

SONRAKİ HABER

Bizim "HAYIR"ımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...