10 Şubat 2017 10:48

BES: Yargıda ücret adaleti istiyoruz

BES, yargıda zamların kapsamının genişletilmesi ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Karşıyaka İşyeri Temsilciliği, hakim ve savcılara yapılması düşünülen zammın kapsamının genişletilmesi ve yargı emekçilerinin fazla mesai ücretlerinin ödenmesi Karşıyaka Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Adliye emekçileri sık sık, "Adliyeler saray bizler köle değiliz" , "Kapı kulu değil emekçiyiz" , "Yargıda adalet istiyoruz" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan BES İşyeri Temsilcisi Fatma Arslan, adliyelerde iş yükünün her geçen gün artarak devam ettiğini, binlerce yargı emekçisinin ise hukuksuz bir biçimde ihraç edildiğini belirterek, "Havuz paraları, yol ücretleri, fazla mesai ücretleri kaldırılırken hakim ve savcılara yönelik bu ayrımcı uygulama yargıya müdahalenin yeni bir aracı haline getirilirken, yargı emekçileri arasındaki ücret farklılıklarını da daha fazla derinleştirmektedir" dedi.

Son yıllarda yargı emekçilerinin havuz paralarının kesilmesi, yol ücretlerinin ve fazla mesai ücreti ödemelerinin sınırlandırıldığını ifade eden Arslan, yargı emekçilerinin geçim koşullarının ağırlaştığını söyledi. Hakim ve savcılara yönelik yapılacak düzenlemenin kapsamının genişletilmesini, yol ücretlerinin ödenmesini ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesini talep eden Arslan, yaşadıkları mağduriyetlerin ve ekonomik kayıplarının karşılanmasını istediklerini söyledi.

Öte yandan yargı emekçileri taleplerinin yazılı olduğu dilekçeleri imzalayarak Adalet Bakanlığına gönderecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de işten atmalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi'nde ihraç edilen hocalar için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...