10 Şubat 2017 10:45

Mersin'de işten atmalar protesto edildi

Mersin’de Genel-İş ve Tümbel-Sen, işten atmalar ve açığa almalarla ilgili bir araya gelerek, basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

DİSK/Genel-İş ve KESK/Tümbel-Sen Mersin şubeleri, çıkarılan KHK’larla açığa almalar ve ihraç etmelerle ilgili ortak bir basın toplantısı düzenledi. Genel-İş Mersin şube başkanı Kemal Göksoy tarafından yapılan açıklamada işten durmaların son bulması ifade edildi.

‘İŞİNDEN EL ÇEKTİRİLEN EMEKÇİ SAYISI 100 BİNLERİ AŞTI’

Demokratların ve basın mensuplarının tutuklandığını, işçilerin ve emekçilerin hukuksuz bir şekilde görevden alındığını söyleyen Kemal Göksoy, Mersin’de bu sabah yapılan operasyonları kınadı. Akdeniz Belediyesinde 37 kişi, Büyükşehir belediyesinde de 3 memur açığa alındığını söyledi. Göksoy konuşmasında şu ifadeleri ekledi; “Ülke genelinde son KHK ile içinde işçilerin, kamu emekçilerinin, bilim insanlarının da yer aldığı 4500 emekçi, işten atıldı. Bugüne kadar işinden el çektirilen işçi, emekçi sayısı 100 binleri aştı. İşçi ve emekçileri örgütsüzleştirmek, sendikalarını etkisizleştirmek, işlevsizleştirmek için emekçilere gözdağı vermek için, korkuyu yaymak,  ihbarcılığı, soruşturmaları, ihraç, açığa alınmalar ve iş akitlerini askıya almakla tehdidi devam ettirmek istiyor”

‘OHAL’E, KAYYUMA, İŞTEN ATMALARA HAYIR’

İşçi ve emekçiler aleyhine bir tarihin yazıldığını belirten Göksoy şu ifadeleri ekledi. “OHAL ve KHK’larla işten atmalara, seçilmişlerin görevden alınmalarına, yasaklara karşı birleşik sesini daha gür yükseltir. Biz sendikalar olarak OHAL’e, ‘Kayyuma, İşten Atmalara Hayır’ kampanyalarıyla yanıt vermek için daha fazla demokratik haklar,iş güvencesi,daha fazla özgürlükler için sesimizi yükselteceğiz.Kentimizde son 686 sayılı KHK ile Akdeniz Belediyesinde 21 ve Büyükşehir Belediyesinde 2 Tüm Bel-sen üyesi kamu emekçileri açığa alındı”

‘ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARA DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Sendikalar olarak işçilerin ve emekçilerin işine, son verilmesinin durması ve işe geri dönmeleri gerektiğini vurgulayan Göksay, son olarak; “Biz sendikalar olarak bu antidemokratik uygulamalara karşı mücadelemizle kamuoyunu duyarlılığa, demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Sıra kimde demeyeceğiz, bu siyasal kararı protesto edeceğiz” şeklinde konuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zehra Doğan'dan resim sergisi

SONRAKİ HABER

BES: Yargıda ücret adaleti istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...