12 Haziran 2012 15:50

Suudi petrolü için görüşmeler başladı

ABD’nin İran’dan petrol ithalatına getirdiği kısıtlama kararı sonrasında Türkiye’nin alternatif arayışları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, alternatif ham petrol için Suudi Arabistan’la uzun dönemli kontrat görüşmelerine başlandığını açıkladı.ABD yönetimi önceki gün,

Suudi petrolü için görüşmeler başladı
Paylaş

ABD’nin İran’dan petrol ithalatına getirdiği kısıtlama kararı sonrasında Türkiye’nin alternatif arayışları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, alternatif ham petrol için Suudi Arabistan’la uzun dönemli kontrat görüşmelerine başlandığını açıkladı.
ABD yönetimi önceki gün, İran’dan petrol alımını azaltan Türkiye’nin, İran’a yönelik yeni yaptırımlardan muaf tutulacağını ifade etmişti. ABD yönetiminin açıklamalarını değerlendiren Yıldız, “Ön bir liste yayınlandığında ‘Türkiye’nin bu listede olmaması olmayacağı anlamına gelmez’ diye söylemiştim. Nitekim bununla alakalı listede Türkiye’nin ismi var. Ama bundan daha önemlisi Türkiye’nin kendine has, kendine özgü politikaları çerçevesinde temel hedefleri var. Bu hedeflerimiz uluslararası arenada zaman zaman örtüşür zaman zaman örtüşmeyebilir.” diye konuştu.
Yıldız ayrıca şunları ifade etti: “ABD’nin aldığı kararların hukuken bir bağlayıcılığı yok ama stratejik ortağımızdır. Bu manada bir kısım kararları karşılıklı konuşuyor olmamız, temel stratejimiz ve politikalarımızla zaman zaman örtüşmektedir. Bizim önceliğimiz büyüyen Türkiye’nin artan ihtiyacın zamanında ve olabildiğince ucuz kaynaklardan karşılanmasına yönelik olacaktır. Bu listeler değişebilir ama bizim önceliğimiz bizim yaptıklarımızla alakalıdır.”
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK 15-16 Haziran programını açıkladı

SONRAKİ HABER

Muhasebeciler bugün eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...