10 Şubat 2017 09:39

Leman 25. yaşını kutladı

Mizah dergisi Leman, 25. yılını Jolly Joker'de düzenlediği bir organizasyon ile kutladı.

Paylaş

Leman, 25. yılını bir dizi etkinlikle kutladı. Etkinlik ve kutlama takviminin ilki İstanbul’da Jolly Joker’de yapıldı. Leman’la dayanışma amaçlı gerçekleşecek bu geceye birçok sanatçı destek oldu. ’90’ların pop yıldızlarından Deniz Arcak, ’70’li yılların efsane Anadolu Rock-Pop gruplarından Mavi Işıklar bu özel gecede sahne aldı. Ayrıca Beyoğlu kökenli gruplardan Luxus, gecenin destekçilerinden birisiydi. Defne Halman ve Barış Atay gecenin akışında yer aldı. Sadece bir mizah edebiyatı klasiği değil, bir televizyon dizisi klasiği de olan “Sıdıka” fanları için, Usta Oyuncular Füsun Demirel ve Hasibe Eren sürpriz yaparak kısa bir oyun sahneledi. Pop Müzik Sanatçısı Sıla’nın sahne alacağı etkinlik öncesi duyurulmuştu ancak Sıla’nın hasta olduğu belirtilerek sahneye çıkamayacağı açıklandı. Çok sayıda kişinin katıldığı 25’inci yıl kutlamaları sırasında Tiyatro Sanatçısı Defne Halman, Leman Kültür’ün 25 yıllık bir hikayesi olduğunu vurgulayıp, kapatılmak istendiğini:  “Hikayemiz hüzünlü bitmesin diye, boşaltılmak istenen binaya herkesi destek olmaya davet ediyoruz” sözleriyle aktardı.

‘HAYIR, DEMEYE GELDİK’

Komedyen Seyhan Arman’ın canlandırdığı Matmazel Coco’nun kanto şov gösterisi sırasında seyirciyle girdiği esprili diyaloglar ile başlayan gecede, Leman dergisi çizerlerinin ofis ortamında çekilmiş fotoğraflarından oluşan slayt gösterisinin izletilmesinin ardından Mavi Işıklar grubu sahne aldı. “50 yıl önceden geliyoruz. Leman’ın 25’inci yılı kutlamak için” diyerek şarkılarını seslendiren grup, İstanbul Erkek Lisesinde okudukları sırada grubu kurduklarını hatırlatarak, show 60’lı yıllarda Altın Plak yarışmasında kendilerine ikincilik kazandıran “Helvacı Helva” ve “Çayır çimen geze geze” şarkılarını seslendirdi. Referandum göndermesi yapan grup, “Referandum var dediler. Biz uyuyorduk. Kalktık, hayır demeye geldik. Ölmeden önce hayır diyeceğiz” dedi. Sahneden inecekleri sırada seyircilerin “hayır” tepkisi üzerine Grubun Solisti Çetin Yavuzdoğan, “Siz hep hayır deyin yeter” diyerek şarkılarını bir süre daha seslendirdi.

Deniz Arcak ve Akın Eldes’in performansının ardından sahneye çıkan Barış Atay, Nilhan Osmanoğlu’nun Su Ada’yı istediğini hatırlatarak sözlerine başladıktan sonra Şair Eşref’in 2. Abdülhamit dönemi sansür uygulamalarına karşı yazdığı şiiri okudu. Atay, “Haydar Haydar” şarkısını seslendirdikten sonra sahneden ayrıldı. Leman çizerlerinin sahnede kestikleri pasta sonrası etkinlik sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YTÜ öğrencileri ve mezunlarından ihraçlara tepki

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Eşit koşullarda değiliz, sorumlusu AYM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...