10 Şubat 2017 09:23

YÖK, ihraç edilen akademisyenleri Komisyona havale etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) görevden alınan akademisyenlere ilişkin süreci OHAL Komisyonuna havale etti.

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen akademisyenlerle ilgili açıklama yaptı.

Üniversitelerin diğer kamu kurumlarından farklı olarak "özerk" olduğu belirtilen açıklamada, üniversitelerdeki akademik personelin KHK’ler çerçevesindeki işlemlerinin üniversitelerde oluşturan komisyonlar vasıtası ile yürütüldüğü, oluşmuş ve oluşabilecek mağduriyetlerin değerlendirilme süreçlerine yönelik ise “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” kurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun bütün mağduriyet müracaatlarını hukuk çerçevesinde ve toplumsal vicdanı tatmin edecek şekilde değerlendireceğine inanıyoruz. Nitekim son çıkan KHK'lar, diğer kurumlarda olduğu gibi akademide de yapılan yeniden değerlendirmeler sonrasında iade sürecinin başladığını göstermektedir” ifadeleri yer aldı.

Akademi camiasının yetişmiş her bir ferdinin bilim hayatı ve Türkiye için değerli ve önemli olduğu ifade edilirken, Yükseköğretim Kurulu’nun konuya ilişkin yeni sorumluluklar üstlenmeyi değerlendirdiğini bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL mağduriyetlerini gidermek iddiasıyla kurulacak inceleme komisyonunun AİHM ihtimaline karşı kurulacağını itiraf etmişti. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Uçaklarımız, Türklerin verdiği koordinata göre vurdu

SONRAKİ HABER

YTÜ öğrencileri ve mezunlarından ihraçlara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...