12 Haziran 2012 15:49

THY ve BEDAŞ işçileri için eylem

ARALARINDA Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) de bulunduğu emek ve demokrasi güçleri, Türk Hava Yollarında (THY) ve BEDAŞ’ta işten atılan işçiler için Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki THY bürosu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “THY ve BEDAŞ işçileri yalnız değildir”, “İ

THY ve BEDAŞ işçileri için eylem
Paylaş

ARALARINDA Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) de bulunduğu emek ve demokrasi güçleri, Türk Hava Yollarında (THY) ve BEDAŞ’ta işten atılan işçiler için Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki THY bürosu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “THY ve BEDAŞ işçileri yalnız değildir”, “İşten atılan işçiler hemen geri alınsın” pankartı ve “Güvenceli iş güvenceli gelecek”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” dövizleri açıldı.

Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Bacıoğlu, AKP hükümetinin halkların yaşam alanlarına dönük baskı ve saldırılarının durmadan devam ettiğini belirterek, “Hemen her gün yeni bir baskı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun son örneklerinden biri havacılık sektöründe grev hakkının yasaklanması ile görüldü. Keza ücretlerini alamadığı için direniş başlatan 124 BEDAŞ işçisinin işten çıkarılmalarını, AKP hükümetinin ‘ileri demokrasi’sinde sendikal hak mücadelelerinin ne kadar yer aldığını göstermesi açısından manidar buluyoruz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Savunma hakkı aylardır esaret altında

SONRAKİ HABER

DİSK 15-16 Haziran programını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...