10 Şubat 2017 08:00

HDK: Gözaltılarla 'Hayır' kampanyası engellenmek isteniyor

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP ve DBP'lilere dönük gözaltı operasyonlarıyla 'Hayır' çalışmasının engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Paylaş

DBP, HDP, HDK ve KJA, aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de olduğu gözaltılara ilişkin basın açıklaması düzenledi. HDP'nin İstanbul Tarlabaşı'daki il binasında gerçekleşen açıklamada dün sabaha karşı yapılan operasyonların "Hayır" kampanyasını engellemek için yapıldığına dikkat çekildi.

Dün sabah itibariyle İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleşen ev baskınları ve gözaltıların "Hayır" kampanyasının önünü almak için yapıldığını söyleyen HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Hayırcıları terörist ilan ederek nasıl bir tutum içinde olduklarını açıkça göstermişlerdir" dedi. Koçyiğit, iki gün önce çıkarılan KHK ile 4 binden fazla kamu emekçisinin görevinden tasfiye edilmesini ise "AKP'nin sona doğru giderken son çırpınışları" olarak değerlendirdi. Koçyiğit, "15 Temmuz'dan bu yana FETÖ'cüleri tasfiye adı altında ülkenin demokratikleşmesinde emeği olan insanları akademi ve bilim dünyasından uzaklaştırdılar. Akademideki kadro tasfiyesi, AKP'nin dindar ve kindar nesil yetiştirmesinden, 2023 hedefinden bağımsız değildir. Anayasa taslağının bilime, hukuka, insan haklarına, evrensel hukuka aykırılığını dile getiren insanlar tasfiye edildi. Bu eleştirileri bilimsel olarak ortaya koyanları bertaraf ederek susturmaya çalıştılar" dedi. Akademi dünyasının direniş ve gitmeme kararının arkasında olduklarını da söyleyen Koçyiğit, "Gitmesi gereken ülkeyi karanlığa sürükleyenlerdir, Demokles'in kılıcı gibi bilim insanlarının kafasında tutanlardır" diye konuştu.

'VARLIK FONU TALAN POLİTİKASIDIR'

"Bütün operasyonların arkasında yatan koca bir güçsüzlüktür. AKP, Saray, MHP o kadar güçsüzler ki savunamayacakları bir anayasa taslağına sahipler" diyen Koçyiğit, direniş noktasında mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Koçyiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ölüm ve sıtmadan değil yaşamdan yanayız. Her birimizin yerini dolduracak yüzlerce insan var, halkımız bu noktada sorumluluk almaya hazırdır. Herkes referandumu konuşurken el Bab'da ölen asker ölümlerinin gözümüzden kaçmadığını söylüyor ve tezkereye el kaldıran vekillerin o ölümlerin sebebi olduğunu ifade etmek istiyoruz. Varlık fonu ile ülkenin zenginliklerine hükümet el koyarak gözümüzün önünden kaçırmıştır. Bu bir talan politikasıdır. Demokrasinin olmadığı yerde ekonomiye el konulur, kamusal denetimden kaçırılır, bütün kamusal kazançlarımız bireylerin denetimine verilir." Koçyiğit son olarak gözaltıların serbest bırakılmasını talep etti.

'HAYIR'LI BİR GELECEK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM'

KJA Koordinasyon üyesi Sebi İpek'in okuduğu basın açıklamasında da hukuksuz gözaltılara dikkat çekilerek, "Bugün iktidar olmanın verdiği güçle ayaklar altına aldıkları hukuk, adalet ve insan hakları gün gelecek en çok bu iktidar sahiplerine lazım olacak. Referandum öncesi 'Hayır' kampanyası yürüten demokratik siyaset kurumlarına yönelik bu ve benzeri baskı ve saldırılar, referandumu şaibe altına sokmaktan başka hiçbir sonuç vermeyecektir. Bizler en temel demokratik hakkımız olan 'Hayır'ı örgütlemek, ülkenin dört bir köşesinde toplumun her kesimine Hayır'ı anlatmak ve hepimiz için ortak HAYIR'Iı bir gelecek için mücadelemizi ve demokratik direnişimizi daha da büyüterek kazanacağız" dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi değiştiren Göbeklitepe

SONRAKİ HABER

Ne oynadılar? Niye oynadılar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...