10 Şubat 2017 06:03

IŞİD'den İstanbul'da şeriat eğitimi

İstanbul'da 35 IŞİD'li hakkında düzenlenen iddianamede, 'sübyan okulu' adı altında çocuklara şeriat eğitimi verildiği ortaya çıktı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından IŞİD üyesi 35 kişi hakkında yürütülen soruşturmanın iddianamesinde çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı.

Vatan'dan Elif Altın'ın haberine göre, tutuklu zanlıların arasında yer alan Selim S. adlı bir IŞİD'linin TBMM ve İstanbul'daki önemli kurumların önünde keşif yaparken görüntüleri iddianameye girmişti. Aynı iddianamede örgütün ‘sübyan okulu' adı altında çocuklar için dernekler kurdukları da anlatıldı.

Şüphelilerden ele geçirilen disklerde yapılan incelemede Sultanbeyli'de kurulan bir 'eğitim' merkezinde çocuklara verilen derslerin notları ortaya çıktı. O ders notlarında, 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramları kutlayanların kafir olacağına, Atatürk ilke ve inkılaplarının, devlet mahkemelerinin, askerliğin, partilerin ve bayramların reddedilmesi gerektiğine dair ifadeler yer aldı. Dosyada ayrıca IŞİD'in çocukların ellerine verdiği Kalaşnikoflarla çekilmiş fotoğrafları yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güneş, Önder Çakar'ı ve akademisyenleri hedef gösterdi

SONRAKİ HABER

Suriyeli çocukların aşılanmasında sıkıntı yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa