12 Haziran 2012 15:47

Mizah festivalinde otoriteye kahkaha

İLKİ geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen Mizah Festivaline, bu yıl Ankara ev sahipliği yaptı. 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan Çankaya Mizah Festivali, otoritenin “Gülme!” emrine kahkahalarla karşılık verdi.Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesinin destekleriyle gerçekl

Mizah festivalinde otoriteye kahkaha
Paylaş

İLKİ geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen Mizah Festivaline, bu yıl Ankara ev sahipliği yaptı. 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan Çankaya Mizah Festivali, otoritenin “Gülme!” emrine kahkahalarla karşılık verdi.
Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesinin destekleriyle gerçekleşen festival; 4 gün boyunca, Ankaralılara “stand-up”lar, tiyatrolar, söyleşiler, atölyeler ve sergiler sundu.
Festival, Konur Sokak’tan Sakarya Caddesi Meydanı’na yapılan karnaval yürüyüşü ile başladı. Aynı akşam Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen açılış kokteylinde, mizahımızın unutulmaz ustası Sadri Alışık’ın anısına hazırlanan “Sadri Alışık Belgeseli”gösterimi yapıldı. Gece, Zeki Kayahan Coşkun’un davetlilere sunduğu stand-up gösterisiyle son buldu.

SOKAKLARDA SÖYLEŞİ

Ankara’nın çeşitli mekanlarında ve sokaklarında gerçekleşen etkinliklerde; ‘Heberler ekibi’, yönetmen Yüksel Aksu, ‘Yangın Var’ filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu, ‘dürüst, tarafsız, ahlaksız haber’in adresi ‘Zaytung’ ekibi, kadın mizahçılar, Penguen dergisinden Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum, Leman dergisi yazar ve çizerleri, Karikatür Tarihçisi Turgut Çeviker ve Ateş İlyas Başsoy ile Adnan Akçay katılımcılarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi.
Festival kapsamında ayrıca, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Kenan Yarar ve Tayyar Özkan, performans ve söyleşiyi bir arada sundukları çok özel etkinliklerde Ankaralılarla buluştu.

ENGELLİ TİYATROCULAR SAHNEDEYDİ

Ayrıca, “Mizahımızda Çizgi Tipler” adlı sergi, Cem Dinlenmiş’in ve Necati Abacı’nın sergileri, Tayyar Özkan ve Faruken Bayraktare’nin “Hayvanlar Alemi” başlıklı sergileri, Cemil Cahit Yavuz’un “Leke Oyunları” sergisi, Hasan Seçkin’in “Emek Karikatürleri” adlı sokak sergisi ve “Barış Karikatürleri” adlı karma sokak sergisi de mizah severlerle buluştu. Festivalin en özel etkinlerinden biri ise, Yön Sanat Atölyesi’nin, tamamı engelli bireylerden oluşan 12 kişilik kadrosuyla ortaya çıkardığı “Azrail Blöf Yapmaz” oyunu oldu. Sakarya Caddesi ve Yüksel Caddesi’nde kurulan sahneleri ve sokakları; Ankara Üniversitesi öğrencileri, pandomimciler, sokak oyuncuları, portre karikatürcüleri, meddahlar ve müzisyenler doldurdu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatsa’da HES karşıtı eylem

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a: Kimseye ‘ölüseviciler’ demeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa