10 Şubat 2017 00:35

Çocuklar atık cam duyarlılığı için çalışıyor

Ataşehirli çocuklar, Ataşehir Belediyesinin öncülüğünde yürütülen “Horeca Cam Dostu İşletme Projesi”ni yürütüyor. Çocuklar Evrensel'i ziyaret etti.

Paylaş

Ataşehirli çocuklar, Ataşehir Belediyesinin öncülüğünde yürütülen “Horeca Cam Dostu İşletme Projesi”ni yürütüyor. Basın kuruluş temsilcilerini ziyaret ederek boyadıkları atık cam şişeleri hediye eden çocuklar, “Geri kazanılan 2 bin 6 ton cam sayesinde, hava kirliliği yüzde 20 azaldı. Projenin herkese örnek olmasını istiyoruz” dedi. 

Kafe, restoran, lokanta, bar, otel, alışveriş merkezi gibi işletmelerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde, yüksek miktarda cam atığı ortaya çıkıyor. Geri dönüşebilir bu atıkların çöpe karışmasını engellemek isteyen Ataşehir Belediyesinin hazırladığı projeye iki yıl içersinde 11 otel, 83 kafe-restoran, 7 alışveriş merkezi ve 21 site dahil oldu. Projeye katılarak destek olan işletmelere ise teşekkür amacıyla  15 Şubat’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek toplantıyla “Cam Dostu” unvanı ve “Işıklı Cam Dostu İşletme Tabelası” verilecek.

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Pprojeye destek olmak isteyen Ataşehirli çocuklar da ziyaret ederek, medya kuruluşlarını 15 Şubat’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek toplantıya davet ediyor. Bu kapsamda gazetemizi de ziyaret eden çocuklar kendi elleriyle boyadıkları cam şişeyi Haber Müdürümüz Muzaffer Özkurt’a hediye etti. Çocuklar cam şişeye kendi el yazılarıyla yazdıkları bir de not iliştirmişti: “Cam atıklarının geri dönüşüme gönderilmesi, biz çocukların ve dünyamızın yararına yapıldı. Ben de sizin için bu şişeyi boyadım. Geri kazanılan 2 bin 6 ton cam sayesinde hava kirliliği yüzde 20 azaldı. Projenin herkese örnek olmasını istiyoruz. 15 Şubat’ta bizimle olur musunuz?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamerunlu şampiyon futbolcular Spor Bakanı'yla dalga geçti

SONRAKİ HABER

100 yıldır hakları için mücadele eden halk: Samiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...