09 Şubat 2017 23:17

Romanya'da protestolar istifa getirdi

Romanya'da yaşanan yolsuzlukları kapatmak için çıkarılmak istenen yasaya yönelik protestolar Adalet Bakanı Florin Iordache'yi istifa ettirdi.

Paylaş

Romanya'da yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmayı suç kapsamından çıkaran kanuna karşı düzenlenen protestolar yeni bir istifa getirdi. Adalet Bakanı Florin Iordache istifa etti.

DW Türkçe’nin haberine göre, Romanya'daki tartışmalı 'af kanunu'na karşı günlerdir devam eden protestolar nedeniyle Adalet Bakanı Florin Iordache'ın perşembe günü görevinden istifa ettiği bildirildi. Bakan istifa kararını Bükreş'te verdiği basın toplantısında açıkladı.

Bakanın, Başbakan Sorin Grindeanu'nun ve günlerdir devam eden ve on binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinin baskısı üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor. Geçen hafta da bir istifa gündeme gelmişti. Ancak Ticaret Bakanı lorin Jianu, hükümeti protesto etmek amacıyla istifa ettiğini açıklamıştı.

Romanya'daki kanun, bazı dosyalarda yolsuzluk ve görevin kötüye kullanılmasını suç olmaktan çıkarıyor. Günlerdir ülkede on binlerce kişinin düzenlediği protesto gösterileri nedeniyle hükümet yolsuzluğa bulaşan siyasetçilerin yargılanmasını zorlaştıran kararnameden vazgeçti.

Ancak ülkede protesto gösterileri dinmedi. Muhalefet hükümetin düşürülmesi için gensoru vermiş ancak önergeye destek yeterli olmadığı için hükümet iktidarda kalmayı başarmıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Eyfel Kulesi'ne cam duvarlı koruma

SONRAKİ HABER

Avrupalı Hristiyan Demokratlar'dan Türkiye'ye ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...