09 Şubat 2017 16:51

Sorumlular cezalandırılmıyor iş cinayetleri sürüyor

Burdur’da Suriyeli işçinin konteynerdeki yangında yaşamını yitirmesi üzerine, İş Cinayetlerinde Yakınlarını Kaybeden İşçi Aileleri’nden tepki geldi.

Paylaş

Alınmayan önlemler, devletin patronlara göz yumması, “fıtratında var” açıklamaları nedeniyle iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. En son acı haber Burdur’dan geldi. Türkiyeli ve Suriyeli sera işçilerinin kaldığı konteynerde çıkan yangında 22 yaşındaki Suriyeli İşçi Gabat Müslüm feci şekilde can verdi. Yaşanan ölüme tepki gösteren İş Cinayetlerinde Yakınlarını Kaybeden İşçi Aileleri’nden Hakkı Güleç “Adaleti paranın gücüne teslim edersen olacağı budur” dedi.

Bu cinayetlerin sebebinin açık ve net olduğunu ifade eden Güleç şöyle devam etti: “Bunu yıllardan beri dile getiriyoruz. Bu ülkede caydırıcı cezaların olmaması ve yargının keyfekeder davranması, paranın gücüne adalet teslim edersen olacağı budur. Bizim bütün bunlara dikkat çekmemizin amacı budur. Bu ülkede parasına göre adalet, adalet değildir. Adalet herkes için eşit olmalı. Ama maalesef bu sadece söylemlerde ve nöbetlerde kalıyor. İş cinayetlerinde hayatını kaybeden insanların aileleri şunu çok iyi biliyor ki aslında bunlar önlenebilir, caydırıcı cezalarla bütün bunların önüne geçilir. Maalesef caydırıcı cezalar olmadığı için işçiler ölmeye devam ediyor.”

FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Burdur Tefenni’ye bağlı Seydiler köyünde, sera kurulumunda çalışan 6’sı Suriye uyruklu 8 işçinin kaldığı konteynerde, dün sabah bilinmeyen nedenle yangın çıkmış, büyüyen yangında konteynerden çıkamayan Suriye uyruklu Gabat Müslüm yanarak yaşamını yitirmişti. 7 işçi ise yaralanmıştı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Roboskili aileler asker engelini protesto etti

SONRAKİ HABER

Cinsel istismara yeltenen kişiye linç girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...