09 Şubat 2017 15:18

Lugansk’ta suikastla öldürülen komutan toprağa verildi

Lugansk'ta bombalı suikast sonucu öldürülen yüksek rütbeli polis amiri Oleg Anaşçeko toprağa verildi.

Paylaş

Bombalı suikast sonucu geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Lugansk Halk Cumhuriyeti (LNR) Halk Polisi Yönetimi Başkanı Albay Oleg Vladimiroviç Anaşçenko, dün başkent Lugansk’ta toprağa verildi. Lugansk Akademik Müzikal Drama Tiyatrosu’nda düzenlenen geniş katılımlı resmi törende ilk sözü LNR devlet başkanı Igor Plotnitskiy aldı. Plotnitskiy, “Bugün, anayurdunun gerçek bir yurtseverini son ebedi istirahatına yolculuyoruz. 2014 yılında Ukrayna cuntası Donbasslı sivilleri savaş uçakları ve ağır toplarla yok ederken o tüm bunları kenardan izlemeyi içine sindiremedi ve askeri üniformasını giyerek subaylık görevini yerine getirmeye soyundu. Fakat bunun bedelini nihayetinde hayatıyla ödemek zorunda kaldı” dedi. Devlet töreninin ardından, Oleg Anaşçenko’nun naaşı onlarca askerin omuzlarında toprağa verildi.

LNR’NİN MAZGOVOY’DAN SONRAKİ EN ÖNEMLİ KAYBI

4 Şubat Cumartesi sabah saatlerinde Anaşçenko, arabasına bindiği sırada, araç içine önceden yerleştirildiği kesinlik kazanan tahrip gücü bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Anaşçenko ile birlikte şoförünün de yaşamını yitirdiği olayla ilgili yasal soruşturma tüm yönleriyle sürerken, patlamanın meydana geldiği yerden elde edilen bulgu ve deliller, cinayetin yüksek ihtimalle Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı silahlı bir sabotaj-keşif grubu tarafından gerçekleştirildiğine işaret ediyor. 2015 bahar aylarında, gene LNR’ye bağlı Alçevsk kırsalında aracı seyir halindeyken bir suikast neticesinde hayatını kaybeden Prizrak adlı halk milis taburunun lideri Aleksey Mazgovoy’dan sonra Anaşçenko, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne savaş sürecinde kaybettiği en yüksek rütbeli kişi niteliğini taşıyor. Anaşçenko’nun ölümü sonrası 5 Şubat’ta LNR genelinde bir günlük ulusal yas ilan edildi.   

OLEG ANAŞÇENKO KİMDİR?

Ukrayna İç Savaşı’ndan önce hem bölgede bulunan “Luganskaya” Madeni’nde işçi olarak çalışan, hem de Kamennobrodskiy İlçe Konseyi idaresinde vekil olan Oleg Vladimiroviç, 2014 yılı yazında Donbass’ın Debaltsevo kenti kırsalındaki muharebe devam ederken halk milisleri saflarında çarpışmalara katıldı. Aralık 2015’te LNR halk polisi başkan yardımcılığına getirilen Anaşçenko, geçtiğimiz yıl da aynı kurumun başına atanmıştı.  (Lugansk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar davası yine ertelendi

SONRAKİ HABER

10 Ekim'de yaşamını yitirenler anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...