09 Şubat 2017 15:11

Cinsel istismar davası yine ertelendi

6 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Adil Ş'nin davası yine ertelendi.

Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 öğrencisine "Cinsel içerikli film izlettiği" ve "İstismarda bulunduğu" için 102 yıl hapsi istenen 66 yaşındaki öğretmen Adil Ş.'nin yargılandığı davanın 13'üncü duruşması İzmir Adliyesi 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanık ve avukatı ile müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, çok sayıda kadın örgütü de izledi. 

Mahkemede ilk olarak çocukların ruh sağlığının bozulduğuna dair Adli Tıp Kurumu tarafından mahkemeye gönderilen raporlar okundu. Ardından sanık müdafisi rapora ilişkin beyanda bulunarak, raporların eksik olduğunu iddia etti. Avukatının ardından söz alan sanık Adil Ş. ise suçlamaları reddederek, önceki celselerde olduğu gibi çocuklarla arasının iyi olduğunu savundu. Müşteki avukatları ise herhangi bir beyanda bulunmazken, duruşma savcısı, sanığın suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunduğu, suç gerekçesinde bir değişiklik olmadığı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, adli tıp kurumundan çocukların ruh sağlığının "Kalıcı" bozulup bozulmadığına dair yeniden rapor alınmasını istedi. Mahkeme sanık Adil Ş.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteledi. 

'KADINLAR: SANIK CEZA ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Öte yandan duruşma öncesi kadın örgütleri adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar, "Cinsel istismara sessiz kalma", "Saadet öğretmen yalnız değildir" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı. 

Açıklamada konuşan Saadet Özcan, 2014 yılından beri adalet arayışının sürdüğünü belirterek, "Bu mücadelede birlikte devam ediyoruz. 2014 yılından beri öğrencilerimle birlikte adaletin peşindeyiz. Biz burada birlik ve beraberlikle adaletin yerini bulması için mücadele ediyoruz. Çocuklar 'bize bunu yapmayın' diyor. Bizde buna göz yummayalım. Adaletin yerini bulması için buradayız. Hem adalet yerini bulsun hem de çocukların psikolojisi düzelmesi için yerler kurulsun. Çocuklar normal hayatlarına dönebilsin" dedi. Ardından açıklamada bulunan kadın örgütleri temsilcileri de cinsel istismara uğrayan çocukların yanında olduklarını ve sanık ceza alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekranlar ‘hayır’ diyenlere kapanacak

SONRAKİ HABER

Lugansk’ta suikastla öldürülen komutan toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...