09 Şubat 2017 14:04

Eğitim Sen Mersin Şubesi ihraçları protesto etti

Eğitim Sen Mersin Şubesi, KHK ile öğretmenlerin ve akademisyenlerin ihraç edilmesini protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Mersin Şubesi, şube binasında yaptığı basın açıklamasıyla, yayınlanan KHK ile öğretmenlerin ve akademisyenlerin ihraç edilmesini protesto etti. Basın metnini şube başkanı Sinan Muşlu okudu. 7 şubat günü OHAL kapsamında yayınlan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen üyelerinin 611 olduğunu belirten Muşlu, ‘İhraç edilenler arasında Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat başta olmak üzere, çeşitli şubelerimizden yönetici ve üyelerimizin bulunması örgütlü mücadelemize yönelik özel bir tasfiye girişimi olarak dikkat çekmektedir’ dedi.

Muşlu, ‘ Siyasi iktidar, başta ekonomi, iç ve dış politika alanı olmak üzere pek çok noktada içine düştüğü çıkmazların da etkisiyle, kitlesel ihraçlar, açığa almalar, muhaliflere yönelik gözaltı ve tutuklamalar gibi hukuksuz, yasa dışı adımlar atarak kurmak istediği baskıcı ve otoriter rejim karşısında tehdit olarak gördüğü eğitim ve bilim emekçilerini ve onların örgütlü mücadelesini hedef almıştır. Hükümet, darbecilerle gerçek anlamda hesaplaşmayı bırakmıştır" dedi.

DARBECİLER İLE DARBEYLE MÜCADELE ETTİĞİNİ SÖYLEYENLER AYNI HEDEFE DOĞRU GİDİYOR

Muşlu, "Ulusal ve uluslararası hukuku çiğneyerek yapılan ihraçları gerçekleştirenlerin 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlardan hiçbir farkı yoktur. Bunun en somut ispatı, 15 Temmuz'da başarısız olan darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanacak olan her şeyin geçtiğimiz süreçte siyasi iktidar eliyle bizzat hayata geçirilmiş olmasıdır. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlar ile darbeyle mücadele için yola çıkıp tüm muhalif kesimleri baskı altına almak için adım atanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı hedefe doğru ilerlemekte. Mücadeleci sendikal çizgiyi savunan Eğitim Sen yönetici ve üyeleri başta olmak üzere KESK ve bağlı sendikaların en mücadeleci sendikal kadroları iktidar eliyle tasfiye edilmektedir" dedi.

Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadeleyi hedef alan her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Muşlu, "Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskıya rağmen iktidarı değil, halka hizmet eden, gerçekten laik bilimsel eğitim ve demokratik bir ülke için mücadele eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

"Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" ve "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atıldı.

İhraç edilen Tarih Öğretmeni İsmail Usluoğlu, “bu ihraçlar aynı zamanda iş güvenliğinin ortadan kaldırılması demektir. Yıllardır dişimizle tırnağımızla kazandığımız iş güvenliğini ortadan kaldırmaktır. Bir KHK ile binlerce insan görevden alınacak ve yerine hükümetin memurluğunu yapacak mülakatla öğretmenler alınacak” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemer’de esnaf yılı kredilerle geçirdi

SONRAKİ HABER

Antalya'da ihraçlar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...