09 Şubat 2017 13:27

Sözleşmeleri yenilenmeyen  işçiler işe iade istiyor

Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesinde sözleşmeleri yenilenmeyen zabıta personeli İHD Van şubesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Van Belediyesinde 2012 yılından itibaren taşeron olarak çalışan üçü engelli toplamda yüz zabıta personelinin 04.02.2017 tarihinde sözleşmeleri  yenilenmeyerek işlerine son verilmişti. Açıklamada ilk olarak konuşan İHD Van şube başkanı Murat Melet hak ihlallerinin her geçen gün arttığını belirterek, hükümetin belediyelere kayyım atamalarının ‘güvenlik gerekçesi’ ile yaptığını hatırlattı. “Madem ki belediyelere güvenlik gerekçe gösterilerek kayyım atandı, neden işçilerin işlerine son veriliyor?” diyen Melet Van Valiliğine ve hükümete işçilerin hemen işe iade edilmesi çağrısında bulundu.

İşçiler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Nevzat Durur ise, iş sözleşmelerinin bitmesine bir ay kala belediye yönetiminin işlerin sözleşmelerini uzatılacağını, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini kendilerine defalarca söylediğini ancak buna rağmen yüz personelin işsiz bırakıldığını belirtti. Ülkenin içinde bulunduğu süreci ve ekonomik krizi göz önünde bulundurarak yeni bir iş bulmanın oldukça zor olduğunu belirten Durur, başta cumhurbaşkanı ve iktidarın istihdam ile ilgili sözlerini hatırlatarak altı yıldır çalıştıkları işlerinden ‘ihale bitti’ gerekçesiyle çıkarılmalarının  çelişkili ve trajik bir durum olduğuna dikkat çekti.  Valiliğe ve Van’daki kurumlara çağrıda bulunan işçiler ihalenin yenilenerek biran önce işlerine dönmeleri çağrısında bulundu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PSAKD Malatya: KHK rejimi sonlandırılmalıdır

SONRAKİ HABER

4 IŞİD’li 150 kilo patlayıcıyla yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...