09 Şubat 2017 12:05

Nilüfer’de caz esintileri sürüyor

Bursa Nilüfer Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, usta sanatçılar müzikseverlerle buluşuyor.

Paylaş

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde,
Türkiye’den ve yurtdışından usta isimler caz tutkunları ile buluşmaya devam ediyor.
Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, ünlü gitarist ve besteci Bilal Karaman’ın son projesi Manouche Ala Turca sanat severlerle buluştu. Konserde konuk olarak yer alan dünyanın en hızlı keman virtüözü Muhammed Yıldırır ile Ergün Şenlendirici de izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Türkiye’nin yetenekli genç müzisyenlerinden, gitarist ve besteci Bilal Karaman da son projesi Manouche Ala Turca ile Nilüfer’de sanatseverlerin karşısına çıktı.

Dünya caz sahnelerinde prestij sahibi müzisyenlerle birlikte çalışma fırsatı yakalayan Bilal Karaman, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde verdiği konserde konuklara caz ziyafeti yaşattı.
Bilal Karaman, son zamanlarda tüm dünyada daha fazla ilgi görmeye başlayan Manouche (Gypsy Jazz) tınılarını yerli melodilerle buluşturduğu Manouche Ala Turca albümünden parçalar seslendirdi.

Kontrbasta Baran Say, akustik gitarda Özgün Bora ve Mehmet Mutlu’nun Karaman’a eşlik ettiği konserde konuk sanatçılar da geceye renk kattı. Klarnet sanatçısı Ergün Şenlendirici klarnetiyle izleyiciyi büyülerken, dünyanın en hızlı virtüözü olarak Guinness Rekorlar kitabına giren Muhammed Yıldırır da kemanıyla adeta şov yaptı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uludağ Üniversitesi hocalarını alkışlarla uğurladı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu el Bab'ın güneyinde bir köyü daha ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...