09 Şubat 2017 11:27

Velilerin müfredattaki değişikliklere itirazı var

İzmir'de veliler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak müfredat değişikliğine itiraz etti.

Paylaş

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) İzmir’deki şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliğine ilişkin itirazlarını, yaptığı basın açıklaması ile duyurdu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan dernek üyesi veli ve öğretmenler, yapılacak müfredat değişikliği ile laik ve bilimsel eğitimin tamamen ortadan kaldırılmak istendiğini belirtti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Veli Derneği adına basın açıklamasını okuyan Konak Şube Başkanı Yusuf Çakır, Veli-Der olarak MEB’in müfredat değişikliği taslağına itiraz ettiklerini dile getirdi.

DEĞİŞİKLİKTEN KAÇ VELİNİN HABERİ VAR?

Müfredat taslağının 4+4+4 uygulamasının devamı olduğunu belirten Çakır, “Laik ve bilimsel eğitime dair kalan son bilgiler de müfredattan çıkarılmıştır. Cumhuriyet kazanımlarına ve cumhuriyet değerlerine ilişkin ortak değerlerimiz, ortak tarihimiz müfredat taslağında yok sayılma noktasına getirilmiştir. İlkokuldan başlayarak tüm derslerin içerikleri ‘değerler eğitimi’ konuları üzerinden dizayn edilmiştir” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YOK SAYILIYOR

Laboratuvarsız okullar, bilimi reddeden müfredat taslağı ile fen derslerinin içinin fiilen boşaltıldığını ifade eden Çakır, “Çocuklarımızın ve memleketimizin geleceğini belirleyecek bir müfredat değişikliğinin, 20 günlük sınırlı bir süre ile kamuoyu ile paylaşılması bile bakanlığın eğitime verdiği önemsizliğin bir kanıtıdır. Eğitim süreçlerinde başarıyı artıran en önemli unsur, okul öncesi eğitimin en az 3 yaşından itibaren ücretsiz olmasıdır. Müfredat taslağında okul öncesi eğitim tamamen yok sayılmaktadır. Sanat ve spor dalları da yeni müfredat taslağında görmezden gelinmiştir. Sanat ve spor dallarına bütçe ayrılmadığı, yeterli öğretmen ataması yapılmadığı eğitim sisteminde gelecekten bahsedilemez.Mevcut program üzerinde kes-kopyala-yapıştır uygulaması izlenmiş, konular azaltılıyor denilerek, konuların ve bilginin sürekliliği ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Tüm çocukların eşit, parasız, laik, bilimsel ve kamucu bir eğitim almasını istediklerini ifade eden Veli Derneği yöneticisi, bu müfredat değişikliğine “hayır” dediklerini ifade etti. Basın açıklaması, dernek üyelerinin müfredat değişiklik taslağını alkışlarla protesto etmeleri ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik gözaltında

SONRAKİ HABER

Taksim'e cami inşası için çalışmalar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...