09 Şubat 2017 10:28

Erdoğan: Eğitim ve kültürde hayal ettiğim düzeye ulaşamadık

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, eğitim ve kültür alanında geri kalındığı için müteessir olduğunu söyledi.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayal ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan dolayı fevkalade müteessirim bu bir öz eleştiridir. Gençlerin sahip çıkmadığı içinde olmadığı hiçbir faaliyetin toplumlar için kalıcı kazanıma dönüşmesi mümkün değildir" dedi.

Kültür ve sanatın toplumdaki yerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kültür ve sanatı küçümseyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur. Bugün batı medeniyeti sadece teknolojik ve bilimsel üstünlüğü ile değil aynı zamana da kültür ve sanat üretimindeki rolü ile de dünyayı yönlendirmektedir. Teknolojiyi üreten bunun vasıtasıyla kültür ve sanata da hakim olur. Gençlerimizin dinledikleri müziğe, seyrettikleri filmlere, okudukları kitaplara, giydikleri kıyafetlere kadar hayatlarının her safhasında bunların izini görmek mümkündür. Medeniyetimizin ışığını yeniden yükselteceksek, bunun yolu her alanda gayret göstermekten, üretmekten eser ortaya koymaktan geçiyor. Ülkemizin sıkıntısı son bir kaç asırdır diğer medeniyetlerle, kültürlerle olan iletişimini tek taraflı yapmış olmasıdır. Sadece aldık takip ettik. Kendimiz üretmedik. Güvenlik önemlidir ama sanatı ihmal ederseniz hedefinize ulaşamazsınız. Yeni Türkiye'nin inşası çalışmalarında birlikte kültür ve sanata da özel önem veriyoruz" diye konuştu.

ECDADIM FATİH 21 YAŞINDA ÇAĞ KAPATIP ÇAĞ AÇIYOR, BİZ YAN GELİP YATACAK MIYIZ?

Erdoğan, eğitim ve kültür alanlarında Türkiye'nin istenilen düzeyde olmadığını belirterek bu konuda müteessir olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayal ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan dolayı fevkalade müteessirim bu bir öz eleştiridir. Gençlerin sahip çıkmadığı içinde olmadığı hiçbir faaliyetin toplumlar için kalıcı kazanıma dönüşmesi mümkün değildir. Bu anlayışla Anayasa değişikliğinde seçilme yaşını önce 30'dan 25'e şimdide 25'ten 18'e indi. Bazıları çoluk çocuğa mı bırakacağız gibi ifadeler kullandılar, bunlar tarihte bilmiyorlar. Şu anada dünyanın 57 ülkesinde seçme seçilme yaşı 18. 25, 26 yaşında Dışişleri Bakanı olanları tanıyorum. Benim ecdadım Fatih 21 yaşında bir çağ kapatıp bir çağ açıyor. Biz yan gelip yatacak mıyız?" (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Konca'nın duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

Mahkeme heyetine 'Adalet' çağrısı, sanıklara insanlık dersi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...