09 Şubat 2017 10:03

İhraç edilen şef Yazıcı: Bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum

KHK ile ihraç edilen orkestra şefi İbrahim Yazıcı: Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum.

Paylaş

Orkestra şefi İbrahim Yazıcı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmesini değerlendirdi.

Susma Platformu’na konuşan İbrahim Yazıcı, “Terör örgütü çerçevesinde yapılan ihraçlar içinde değerlendirildik sanıyorum. Fakat bunun talihsiz bir durum, bir yanlış anlaşılma olduğuna ve bu yanlıştan geri dönüleceğine inanmak istiyorum” dedi. Söz konusu yanlışın düzeltilmesi ve haklarını geri alabilmek için hukukçularla görüştüğünü belirten Yazıcı, “Elbette bütün hukuki yolları araştırıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi sevdiğini vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: “Ben bir orkestra şefiyim ve mesleğimin dünyanın birçok ülkesinde geçerliliği var. İstersem dünyanın herhangi bir yerinde işimi yapabilirim ama ben ülkemi, ülkemin insanlarını seviyorum ve sanatın birleştirici gücüne inanıyorum.”

‘DEMOKRASİ ORKESTRA GİBİDİR’

Demokrasiyi orkestraya benzeten İbrahim Yazıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:  “Bugünü anlamak için tarihe bakmak gerekiyor. Tarihte de buna benzer yanlışlar yapıldı ve geri dönüldü. Bugün yapılan bu yanlışlardan da geri dönüleceğini umut ediyorum.

Nasıl ki bir orkestrada herkes birbirini dinlemek zorundaysa, demokraside de insanlar birbirini dinlemek zorundadır. İnanıyorum ki bu günler geçtiğinde birbirimizi anlayıp dinlemeyi daha iyi öğreneceğiz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nermin Mollaoğlu, büyük ödüle aday gösterildi

SONRAKİ HABER

KHK’den İşsizlik Fonu yağması çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...