09 Şubat 2017 09:35

HDP'li 4 milletvekili hakkında 'terör' fezlekesi

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer Öztürk ve Bedia Özgökçe Ertan hakkında 'terör' fezlekesi hazırlandı.

Paylaş

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer Öztürk ve Bedia Özgökçe Ertan hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekelerde, dört vekilin PKK’lilerin cenaze ve taziyelerinin yanı sıra PKK Lideri Abdullah Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katıldıkları belirtildi.

Dört vekil "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütüne üye olmak"la suçlandı.

Meclis başkanlığına sunulmak üzere adalet bakanlığına gönderilen fezlekelerde, dört vekilin belirtilen suçlamalardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesi için dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

Öztürk hakkında ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak,’ ‘Terör örgütü propagandası yapmak,’ ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak’ ile ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 70 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yalova’da tartışmalı imar kararı

SONRAKİ HABER

Nermin Mollaoğlu, büyük ödüle aday gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...