Uludağ Üniversitesi hocasını alkışlarla uğurladı

686 sayılı KHK ile ihraç edilen 333 akademisyenden biri olan ve barış bildirisine imza atan Doç Dr. Gökhan Yavuz Demir alkışlarla uğurlandı.

09 Şubat 2017 08:47
Paylaş

686 sayılı KHK ile ihraç edilen 333 akademisyenden biri olan ve barış bildirisine imza atan Uludağ Üniversitesi  Sosyoloji bölümü hocası Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir bugün öğrencilerinin, akademisyenlerin ve üniversite çalışanlarının alkışlarıyla uğurlandı.

Çıkarılan son KHK ile Uludağ Üniversitesinde akademisyen olan ve barış bildirisine imza atan iki akademisyen ihraç edildi. Bu sabah ofisinden eşyalarını toplamak için fakülteye gelen Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir eşyalarını toplayarak üniversiteden ayrıldı. Ayrılırken öğrencilerine seslenen Gökhan Yavuz Demir; Üzülmeyin bugünler de geçecek” diyerek kendisini uğurlamaya gelen öğrencilerine Filozof Martin Heidegger’in fotoğraflarını hediye etti.

Öte yandan twitter hesabı üzerinden bir öğrencisinin kendisine yazdığı mektubu paylaşan Demir "Böyle güzel öğrencilerim olmasını hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama şu mektuptan sonra vallahi feriştahı gelse sırtımı yere getiremez" yazdı. Öğrencisinin kendisine yazdığı mektup şu şekilde:

"Hocam,

Siz beni tanımazsınız ben de sizi gidene dek tanıdığımı sanırdım. Şu iki günlük süre zarfında düşündüm de ya siz hiç olmamalıydınız ya da gidişiniz. İkisinin arasında bir yerde hiçbir şey yapamıyor halde durmak çok güç şimdi.

Sizden öğrendiklerimden, bana kattıklarınızdan, her şeyden öne bildiklerini aktarma konusunda usta biri olduğunuzdan söz etmek elbette lazım ama siz güzel atınıza binip çekip gitmemeliydiniz. Diğer 'iyi' insanlardan olmamalıydınız.

Yitirdiklerinizin yerini yazdıklarınızla dolduracağınıza adım kadar eminim. Fakat sizin eksikliğinizin doldurulamayacak olduğu gerçeği çaresizliği hissettiriyor. Sizin danışmanlığınızı yaptığınız bir yüksek lisans tezi hazırlayamayacak olmak gibi mesela. Lakin elbette biliyoruz;

Mesela bir barikatta dövüşerek
Mesela kuzey kutbunu keşfe giderken
Mesela denerken damarlarında bir serumu
Ölmek ayıp olur mu?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

Bir Grange okurundan 'entellektüel bir edebiyatçı'ya..." (Bursa/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

KHK ile ihraç edilen 4 kamu emekçisi 30 gündür eylemde

SONRAKİ HABER

KESK, DİSK, TMMOB, TTB'den ortak referandum açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...