09 Şubat 2017 08:27

Kültür Sanat Sen: TÜSAK'la yapılamayan KHK ile yapılıyor

Kültür Sanat Sen, iktidarın TÜSAK ile gerçekleştiremediği sanat kurumlarının tasfiyesini KHK'ler ile gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.

Paylaş

Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat Sen) KHK'ler ile sanat kurumları, konservatuvar ve tiyatro bölümlerinde gerçekleşen ihraçlara tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Filiz Özsoy'un ihraç edilmesiyle iktidarın TÜSAK ile gerçekleştiremediği sanat kurumlarının tasfiyesini gerçekleştirmek istediği belirtildi.

“Sanat kurumlarının tasfiyesi ve sanat emekçilerinin yetiştirildiği konservatuvarlar, tiyatro bölümlerinin geleceği karartılmıştır” denilen açıklamada, DTCF tiyatro bölümü öğretim üyelerinin ihraç edilmesi 'tarihe düşen kara leke' olarak nitelendirildi. İktidarın darbeyle alakası olmayan ama kültür ve sanat alanında yıllardır uyguladığı baskı ve müdahalelere karşı çıkan, tepki gösteren tüm sanatçıları düşman olarak gördüğü vurgulanan açıklamada, ihraçlar, açığa almalar ve soruşturmalarla sanatın sesini kısılamayacağı belirtildi. Açıklamada, kültür ve sanatın baskı altına alındığı, sanatçıların siyasal tasfiyelerle karşı karşıya olduğu bir ülkenin halka, topluma sunabileceği hiçbir şey olmayacağı vurgulanan açıklamada haksız ve hukuksuz gerçekleşen tüm ihraçların derhal iade edilmesi istendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da ihraçlar protesto edildi

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen 4 kamu emekçisi 30 gündür eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...