12 Haziran 2012 09:58

Tutuklu gazeteciler çıksa da mücadele sürecek

Polis fezlekesinden kopyala-yapıştır yöntemiyle hazırlanan iddianamelerle aylardır tutuklu bulunan 102 gazeteci için yapılan ‘tanıklık günleri’ Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde devam ediyor.Tanıklık Günleri’nin altıncı buluşmasında gazeteciler; Hakan Soytemiz, Nahide Ermiş, Deniz Yıldırım, Mehmet

Tutuklu gazeteciler çıksa da mücadele sürecek
Paylaş
Ruken Tuncel / Nadir Çıdam

Tanıklık Günleri’nin altıncı buluşmasında gazeteciler; Hakan Soytemiz, Nahide Ermiş, Deniz Yıldırım, Mehmet Karaaslan ve Musa Kurt için ‘tanıklık’ edildi. Açılış konuşmasını yapan İnsan Hakları savunucusu Şanar Yurdatapan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ‘Düşünce Özgürlüğü için 8. İstanbul Buluşması’na atıfta bulundu. Uluslararası 8 kuruluşun yaptığı ortak açıklamayla Türkiye’nin uyarıldığını ve Başbakan Erdoğan’ın da düşünce suçlusu olarak mağdur olduğunu vurgulayan Yurdatapan, yapılan haksız tutuklamaların bu kuruluşlarca dehşet verici bulunduğunu anlattı.

‘ŞİMDİNİN GLADYOSU F TİPİ’

İki yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım’a tanıklık yapan çalışma arkadaşı Ufuk Akkaya, Yıldırım’ın gazetecilik eylemlerinden kaynaklı değil devrimci kimliğinden ötürü tutuklu olduğunu söyledi. AKP’nin özel yetkili savcılarından ve mahkemelerinden medet umulmaması gerektiğini dile getiren Akkaya, “Cezaevindeki 102 gazeteci cezaevinden çıksa bile bu sorun bitmeyecek, hep birlikte mücadele ederek mafya, tarikat, gladyo rejimine son verelim” dedi.

‘DAL’DA DİZ ÇÖKMEDİK ÖYM’LERDE HİÇ ÇÖKMEYİZ’

Devrimci Karargah davasından 3 buçuk senedir tutuklu bulanan RED Dergisi Yazarı Hakan Soytemiz’e tanıklık eden çalışma arkadaşı Hakan Gülseven ise şunları söyledi: “Hakan’ın üzerine hiçbir somut delil bulunmamasına rağmen 3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunmaktadır. Arkadaşımın yazdıkları ortadadır. Eski kontrgerilla şimdinin Fettullah’ın kontrgerillasına döndü. Bu baskılar tüm muhalif kesimleredir. Daha geçtiğimiz günlerde Kürt halkının seçilmiş temsilcileri cezaevine atıldı. Kürt Halkının seçilmiş temsilcilerini cezaevine gönderen zihniyet de, THY’ye işçilerine yönelik uygulamaları yapan zihniyet de aynıdır. Bizler DAL’da diz çökmedik. AKP’nin ÖYM’lerinde hiç diz çökmeyiz.’’

‘DELİLSİZ TUTUKLAMAYA DELİL ARANIYOR’

Beş yıla yakın bir süredir cezaevinde bulunan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Mehmet Karaaslan’a gazeteci arkadaşı Cahit Çakmakçı ‘tanıklık’ etti. Çakmakçı, Karaaslan’ın diğer Özgür basın çalışanları gibi gerçekleri yazdığı için hedef olduğunu belirterek: ‘‘Bu haksız ve hukuksuz tutuklamaların bir an evvel son bulmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz’’ dedi. Demokratik Modernite Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Nahide Ermiş’e tanıklık eden gazeteci arkadaşı Şükran Ercan ise şöyle konuştu: “Nahide ortada delil olmadan tutuklandı. Delilsiz tutuklamalarla yetinmediler, polis ayrıca cezaevinde delil oluşturmak için Nahide’yi 2 kere ifadeye çağırdı. Özgür Basın bu baskılarla susturulamaz. Bizler arkadaşlarımızın bıraktığı yerden devam ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal Onur Ödülleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Bakan Ergin tutuklu gazeteci sayısını yine tutturamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...